Duizenden amateursporters beginnen aan eigen ‘Olympische Spelen’ in België

Sportpretpark Sparkx daagt jongeren, senioren en mindervaliden uit in 17 zomer- en wintersporten

Gelijktijdig met de Olympische Spelen in Parijs gaan er de komende twee weken ook ‘Olympische Spelen’ door in België. Sportpretpark Sparkx ontvangt van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus ruim 2.500 valide en mindervalide sporters tussen 8 en 80 jaar. Zij strijden in Hasselt in 17 sportdisciplines voor 400 medailles. Opvallend: niet alleen zomersporten, maar ook enkele wintersporten en spectaculaire niet-olympische sporten staan op het programma. ​ 

Hasselt is deze zomer gaststad van een Belgische versie van de Olympische Spelen. Sportpretpark Sparkx organiseert voor de allereerste keer Spelen waarin sporters van alle leeftijden en alle niveaus kunnen deelnemen. Het park wil met de lokale Spelen de inschrijvingen bij sportclubs, die traditioneel pieken bij topprestaties van onze atleten, een boost geven. 

“Veel Belgen kijken al maanden uit naar de Olympische Spelen in Parijs. Door hen gelijktijdig met de echte zomerspelen de kans te geven sportief het beste van zichzelf te geven, kunnen ze zelf de Olympische spirit ervaren. Dat zal hen een extra beleving geven om de Olympische Spelen de komende twee weken met nog meer goesting te volgen en laat hen minder gekende sporten zelf ontdekken richting volgend seizoen.”
Anja Swinnen, parkverantwoordelijke van Sparkx

Van 8 jaar tot 65+, valide en mindervalide

Twee weken lang zullen zo’n 2.500 sportievelingen van alle niveaus het in Hasselt in vier categorieën tegen elkaar opnemen: jongeren onder 16 jaar, volwassenen, 65+’ers en mindervaliden. Dat doen ze in individuele sporten en teamsporten.

“Voor velen zal deelnemen aan het grootste sporttoneel ter wereld enkel bij een droom blijven. Wij geven tijdens de echte Spelen iedereen de kans om zich toch een beetje op de Olympische Spelen te voelen. Of je nu een opkomend talent bent in het tennis, als G-sporter eens wil proeven van golf, of je als opa of oma graag eens je kleinkinderen uitdaagt in het boogschieten, het kan allemaal. Samen sporten moedigen we aan en zit in het DNA van ons sportpretpark.”
Anja Swinnen, parkverantwoordelijke van Sparkx

Zomer- én winterspelen door elkaar

Een andere opmerkelijkheid aan deze unieke Belgische ‘Olympische Spelen’ is dat er elke dag een andere sport op het programma staat. En dan gaat het niet alleen om typische zomersporten zoals basketbal, tennis, klimmen of boogschieten. Ook typische wintersporten zoals schaatsen en curling staan op het programma, net als verschillende bijzondere niet-olympische sportdisciplines, zoals vissen.

“In ons sportpretpark bieden we sportdisciplines aan via hoogtechnologische augmented reality. Dat maakt dat sportievelingen ook in de zomer wintersporten zoals biatlon en schaatsen kunnen beoefenen of zich zelfs tot olympisch kampioen vissen kunnen kronen deze zomer.” ​
Anja Swinnen van Sparkx

Wie tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus de olympiër in zichzelf naar boven wil halen in een bepaalde sport vindt het volledige programma van welke sportdiscipline op welke dag wordt afgewerkt hier en kan zich inschrijven via volgende link.

***

Michiel van Schaik

Co-founder, Sparkx

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met