West-Vlaamse voetbalclub KSV Rumbeke is meest sociale voetbalclub van Vlaanderen

Allereerste trofee ‘Voetbal Verbindt Award’ van Voetbal Vlaanderen en Vlaams minister van Sport bekroont inzet van amateurclubs voor de samenleving

KSV Rumbeke mag zich als allereerste club in de geschiedenis van het Vlaamse voetbal de meest sociale voetbalclub van Vlaanderen noemen. De West-Vlaamse ploeg verzamelde de voorbije drie weken de meeste stemmen van het publiek voor haar inzet voor de lokale gemeenschap. De club ontving de nieuwe sporttrofee van Voetbal Vlaanderen tijdens het jaarlijkse slotgala van het amateurvoetbal uit handen van Vlaams minister van Sport Ben Weyts. KSV Rumbeke haalde het nipt van de Vlaams-Brabantse club Football Girls Leuven en het Oost-Vlaamse KVV Zelzate. ZVC Los Frèros Rummen viel net naast het podium.

Op vrijdagavond 24 mei vond de apotheose plaats van een nieuwe voetbaltrofee in Vlaanderen. De voorbije vier maanden ging Voetbal Vlaanderen voor het eerst in haar bestaan op zoek naar de voetbalclub die zich het meest inzet voor onze samenleving. Daarmee zet de grootste sportfederatie van Vlaanderen voortaan na afloop van elk seizoen de schijnwerpers op clubs die hun rol in onze maatschappij meer dan naar behoren spelen. KSV Rumbeke sleepte drie weken geleden uit een massa kandidaturen één van de nominaties in de wacht. Die nominatie verzilvert de West-Vlaamse voetbalclub nu.

We zijn fier dat het werk van onze talrijke vrijwilligers de voorbije twee jaar beloond wordt met deze nieuwe trofee. We doen er vanuit onze sociale cel alles aan om onze leden zich goed in hun vel te laten voelen. Dat is voor ons als club belangrijker dan de pure, sportieve prestaties van onze teams. Via het voetbalspelletje maken we onze trainers, spelers en ouders weerbaarder in onze samenleving. Daar draait voetbal tenslotte om.”
An Verdonck, bestuurslid KSV Rumbeke
“KSV Rumbeke kan symbool staan voor zoveel sportclubs in Vlaanderen, die vaak het kloppend hart zijn van hun lokale gemeenschap. Mensen samenbrengen en met elkaar verbinden, los van leeftijd of sociale status: daar gaat het om. Ik geef toe dat ik als Brabander stiekem misschien extra supporterde voor de Football Girls uit Leuven, maar Rumbeke is een fantastische winnaar. Ze laten heel mooi zien dat sporten niet alleen goed is voor de gezondheid: het is goed voor de gemeenschap.”
Vlaams minister van Sport Ben Weyts

Welzijn van trainers, spelers en ouders centraal

De weerbaarheidstrainingen voor jongeren van Football Girls Leuven, het Oost-Vlaamse KVV Zelzate die club en lokale maatschappij samenbrengen via het project ‘Diepgang’ en de futsalliga met een hart voor de lokale verankering van ZVC Los Frèros Rummen moesten alledrie de duimen leggen voor KSV Rumbeke. De West-Vlaamse club richtte twee jaar geleden een sociale cel op. Die is de drijvende kracht achter tal van sociale initiatieven die de voetbalclub neemt. Daarbij staat het welzijn van trainers, spelers en ouders voorop. Maar de club ondersteunt de lokale gemeenschap ook door haar infrastructuur ter beschikking te stellen voor tal van lokale steunacties voor goede doelen.

“Onze club is in de eerste plaats een plek waar jong en oud elkaar regelmatig ontmoeten in het kader van tal van benefiet- en ontspanningsactiviteiten. Dat versterkt het gemeenschapsgevoel in de regio enorm. Daarnaast zetten we als club sterk in op het bijbrengen van maatschappelijke waarden zoals respect voor zichzelf en elkaar en dragen we fair play hoog in het vaandel. Daarvoor hebben we educatieve programma’s opgezet en hebben we een duidelijk antipestbeleid. Door elk seizoen de meest ‘respectvolle speler’ te verkiezen en op zoek te gaan naar de fair play-ouder onder onze papa’s en mama’s zorgen we ervoor dat onze initiatieven geen dode letter blijven.” ​
Thomas Dhondt van de sociale cel bij KSV Rumbeke ​ ​ 

Inschrijven voor seizoen ‘24-’25

Voetbal Vlaanderen blikt tevreden terug op de eerste editie van de ‘Voetbal Verbindt Award’. Clubs over heel Vlaanderen stelden zich kandidaat om de titel van meest sociale voetbalclub in de wacht te slepen en duizenden leden brachten de voorbije maand hun stem uit op de vier genomineerden. De sportfederatie maakt van de titel een jaarlijks terugkerend event. 

“Volgend seizoen gaan we op zoek naar een waardige opvolger voor KSV Rumbeke. De ploeg is een schoolvoorbeeld van hoe een voetbalploeg het sociale weefsel in onze samenleving kan versterken. De club is een echte sociale ontmoetingsplaats en brengt alle leden sociale waarden als respect bij. Clubs die net als KSV Rumbeke hun sociale rol omarmen en verankeren in hun club kunnen zich volgend seizoen kandidaat stellen om de meest sociale voetbalclub van Vlaanderen te worden.”
Nand De Klerck, woordvoerder van Voetbal Vlaanderen

Thomas Dhondt

KSV Rumbeke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact