West-Vlaamse MUG-Helikopter kan opnieuw mensenlevens redden in 2023 met steun van crematorium Brugge

Uitvaartspecialist DELA en Stad Brugge schenken lokale vzw MUG-Heli 17.000 euro

De West-Vlaamse MUG-helikopter heeft een schenking van 17.000 euro ontvangen van het crematorium van Brugge. Uitvaartspecialist DELA en Stad Brugge zorgen er met deze gift mee voor dat de helikopter ook in 2023 kan blijven uitvliegen vanaf zijn standplaats in het AZ Sint-Jan Brugge, en zo tientallen mensenlevens kan redden in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en zelfs Zeeland.

Het crematorium van Brugge, een publiek-private samenwerking tussen uitvaartspecialist DELA en Stad Brugge, laat edelmetalen en andere metalen als titanium of staal die na crematie overblijven, over aan een gespecialiseerd bedrijf. DELA en Stad Brugge schenken de integrale opbrengst daarvan elk jaar aan een goed doel uit de regio. Het gespecialiseerd bedrijf verwerkt de metalen daarna onder andere tot nieuwe medische toepassingen. Voor 2023 kiezen DELA en Stad Brugge als goede doel terug vzw MUG-Heli. De gift van 17.000 euro is meer dan welkom voor de West-Vlaamse medische interventiehelikopter.

“Sinds maart 2022 opereren we met een moderner toestel van hetzelfde type als de meeste Europese landen gebruiken. Hierdoor kost het in de lucht houden van onze helikopter ons elk jaar nu ruim 800.000 euro. Giften zoals deze van DELA en Stad Brugge zijn dus meer dan welkom. Met de steun kunnen we een deel van onze brandstof betalen en onze medische apparatuur onderhouden.”
Dokter Nicolas Müller van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening

Dringende medische interviews redden elk jaar tientallen levens

Uitvaartspecialist DELA en Stad Brugge kiezen er niet toevallig voor om de vzw MUG-Heli financieel te steunen. De Stichting rukt elk jaar ruim 700 keer uit in de West-Vlaamse regio en redt jaarlijks een 40-tal mensenlevens. 

“Het lijkt vanzelfsprekend dat de MUG-Heli 7 dagen op 7 permanent beschikbaar is tussen zonsopgang en zonsondergang. Dat is het allerminst. Alleen al de brandstofprijzen voor de helikopter zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Ik ben dus blij dat onze steun helpt om dringende medische interventies te kunnen blijven uitvoeren in West-Vlaanderen en zo mensenlevens te redden.” ​
Jasper Pillen, Schepen van Burgerzaken en Onderwijs van Brugge 
“We kiezen er bewust voor om een lokaal initiatief te steunen. Voor DELA is maatschappelijk engagement erg belangrijk. Het is dan ook logisch dat we kiezen voor een lokaal initiatief waarmee we iets zeer tastbaars kunnen teruggeven aan alle West-Vlamingen.”
Alexandra Mazzarella, manager crematorium van Brugge

 

Over de vzw MUG-Heli
De MUG-Helikopter van West-Vlaanderen, onderdeel van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening (IMDH), is de vijfde grootste MUG-dienst in een provincie die ongeveer 10 MUG-diensten via de weg kent. De MUG-Helikopter is 7 dagen of 7 permanent beschikbaar tussen zonsopgang en zonsondergang en redt jaarlijks gemiddeld 40 extra levens. vzw IMDH en MUG-Helikopter redt al ruim 30 jaar levens en komt gemiddeld 600 maal per jaar in aanraking met levensbedreigende aandoeningen ten gevolge van ziekte of ongevallen.

Over DELA
DELA staat voor “Draagt Elkanders Lasten” en maakt deel uit van een coöperatie. DELA is gespecialiseerd in alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met afscheid en ontzorgt mensen op één van de moeilijkste momenten van hun leven: het afscheid van een dierbare. Onze organisatie bestaat reeds meer dan 80 jaar en is sinds 1989 aanwezig in België, waar ze bijna 800 medewerkers telt die helpen vóór, tijdens en na een uitvaart. DELA is vooral gekend als uitvaartverzekeraar, maar heeft ook 65 hooggekwalificeerde uitvaartcentra op meer dan 120 locaties in België, 3 crematoria en een repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem. Bovendien staan 26 consulenten nabestaandenzorg dagelijks klaar om de nabestaanden na de uitvaart te helpen met praktische en administratieve beslommeringen. DELA doet ongeveer 80% van de repatriëringen en begraaft 1 op de 10 Belgen. DELA staat er dan ook om gekend dé uitvaartspecialist van België te zijn. Vanuit haar sociale betrokkenheid richtte DELA het DELAfonds op, dat initiatieven steunt die het moeilijke moment rondom het afscheid draaglijker willen maken.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met