vdk bank verhoogt spaarrentes en doet extra inspanning voor jonge, kleinere en duurzame spaarders

vdk bank verhoogt zijn spaarrentes vanaf 15 juli op al haar spaarrekeningen. De renteverhoging geldt niet alleen voor nieuwe spaarders. Ook alle huidige spaarders van vdk bank krijgen de renteverhogingen automatisch. Opvallend is dat daarbij de hoogste rentes weggelegd zijn voor de spaarders met een kleinere som geld op hun rekening. vdk bank geeft bovendien haar jonge spaarders (tot en met 30 jaar) en haar meest duurzame spaarders een extra duwtje in de rug met een gevoelig hogere spaarrente. Maar niet alleen de rentes op de spaarboekjes stijgen bij vdk bank. De bank heeft in juni de rente op haar termijnrekening met een looptijd van 1 jaar al verhoogd naar 2,30%. ​ ​ ​ ​ 

De voorbije weken heeft vdk bank de evolutie van de rentes aandachtig gevolgd. Zo heeft de bank de rente op haar termijnrekening met een looptijd van één jaar sinds begin juni al verhoogd. Vanaf 15 juli verhoogt de bank de rente ook op al haar spaarrekeningen. Twee groepen spaarders genieten een extra duwtje in de rug: jonge, kleinere spaarders, en zeer duurzame spaarders. Concreet geeft vdk bank de ​ jonge spaarders 2% rente op een spaarsom van 1 tot 10.000 euro, die minstens één jaar op de You Count-rekening blijft staan. Dat is een verhoging van 0,75% (0,50% basisrente en 0,25% getrouwheidspremie). Naast jongeren genieten ook zeer duurzame spaarders van een hogere rente. De bank trekt daarvoor zowel de basisrente als de getrouwheidspremie van haar meest duurzame rekening SpaarPlus op. Voor een spaarsom van 1 tot 10.000 euro, die minstens één jaar op de rekening blijft staan, gaat het om een totale renteverhoging met 0,60%. Dat zorgt voor een spaarrente van in totaal 1,10%. Ook de tarieven voor de hogere bedragen verhoogt vdk bank. 

“Met de renteverhoging willen we niet alleen al onze spaarders belonen voor hun vertrouwen. We willen ook duidelijk maken dat wij jongeren willen ondersteunen en duurzame spaarders volop willen aanmoedigen. We hebben daarbij bijzondere aandacht voor spaarders met kleinere bedragen op hun spaarboekje, zij vormen de meerderheid van onze spaarders. Maar ook voor wie een gezonde spaarbuffer heeft aangelegd en wat geld voor drie maanden of drie jaar aan de kant kan zetten, doen we inspanningen. Zo hebben we deze maand de rente op onze termijnrekening met een looptijd van 1 jaar verhoogd van 2,15% naar 2,30%. Wie geld voor drie jaar parkeert op onze termijnrekening geniet een rente van 2,75%.”
Leen Van den Neste, CEO van vdk bank


Overzicht verhoging spaarrentes vdk bank

***

Over vdk bank
vdk bank is een ethische, duurzame bank in volle expansie. Al sinds 1926 kunnen individuen en gezinnen met een hart voor hun omgeving bij de bank ethisch verantwoord bankieren.

Intussen telt de bank 61 buurtkantoren verspreid over Vlaanderen, want vdk bank blijft inzetten op bankieren van mens tot mens. Sinds 1 april 2023 is vdk bank ook in Brussel en Wallonië actief via haar agentschap NewB. De bank heeft momenteel ongeveer 155.000 klanten in heel België.Voor meer info: www.vdk.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact