vdk bank opent pop-upkantoor in Ronse

Duurzame bank helpt inwoners en bedrijven doelen van Ronse Klimaatgezond waar te maken

vdk bank verankert zich steviger in de Vlaamse Ardennen. Dat doet de duurzame bank door een pop-upkantoor te openen in het centrum van de stad Ronse. Het kantoor heeft twee ambities. Aan de ene kant wil het de Ronsenaar laten kennis maken met ethisch en duurzaam bankieren, wat perfect aanleunt bij de ambities van Stad Ronse om tegen 2030 maar liefst 40% minder CO2 uit te stoten in het kader van Ronse Klimaatgezond. Aan de andere kant zal Ronse vdk bank helpen te groeien in Wallonië. “Ronse is een interessante stad omdat ze mensen aan beide kanten van de taalgrens verbindt. Zo kunnen we niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Wallonië groeien”, klinkt het bij de bank. 

In tegenstelling tot andere banken blijft vdk bank kantoren openen in België. De bank opende enkele maanden geleden nog een nieuw kantoor in Hasselt en vestigt zich nu dus ook in Ronse. Het is al het eenenzestigste kantoor van de duurzame bank in ons land. De bank komt met de extra kantoren tegemoet aan de vraag van de Belgen om een persoonlijk gesprek te voeren met een adviseur van vlees en bloed als het over hun centen gaat. 

“Ruim één op de drie Belgen geeft aan dat ze het steeds moeilijker vinden om hun bankzaken in vertrouwen te regelen door de sluiting van bankkantoren in ons land. Dat bleek onlangs uit een rondvraag van vdk bank bij meer dan 1.000 Belgen. De Belg bouwt met andere woorden graag een goede band op met zijn bankier. Daarbij is het belangrijk dat het telkens dezelfde persoon is die zijn dossiers beheert. ​ Dat is waar we bij vdk bank het verschil willen maken: we zetten in op face-to-face contacten en kennen onze klanten door en door.”
Ergys Uraj, kantoorhouder vdk bank Oudenaarde en Ronse

Vroegere buurtwinkel wordt bankkantoor

Het pop-upkantoor van vdk bank opent de deuren in de Zuidstraat nummer 34. Het bankkantoor komt daarmee in de plaats van een vroegere buurtwinkel. Particulieren, bedrijven en organisaties kunnen er elke dag langsgaan na afspraak om financieel advies in te winnen over hoe ze bijvoorbeeld duurzaam kunnen verbouwen of hun bedrijf klimaatvriendelijker kunnen maken. 

“We starten bewust als pop-upkantoor, waar mensen van maandag tot vrijdag na afspraak terecht kunnen met al hun financiële vragen. ​ Op dinsdag- en donderdagnamiddag of vrijdagvoormiddag kunnen mensen ons kantoor ook gewoon binnenstappen zonder afspraak. We hebben er alle vertrouwen in dat onze manier van groen bankieren in de Vlaamse Ardennen zal aanslaan. Mogelijks kunnen we in de toekomst het aantal contactdagen opdrijven. Het is in elk geval een logische stap voor de vele duurzame projecten van cohousing en modulair bouwen in de brede regio van Maarkedal en Kluisbergen.” ​
Ergys Uraj van vdk bank

Ex-voetbaltrainer als bankdirecteur

Kantoordirecteur van ​ vdk bank in Ronse wordt Ergys Uraj. Hij zal de komende twee jaar het kantoor uitbouwen. Als Ronse een succesverhaal blijkt, zal de bank zich permanent in de stad vestigen en speelt Ergys Uraj, ex-voetbaltrainer bij KSK Ronse, FC Ronse en KSK Vlaamse Ardennen, elke dag een thuismatch. 

“Ik ben tien jaar geleden de liefde ​ naar Ronse gevolgd. Mijn echtgenote is een geboren en getogen Ronsenaar. Zelf ben ik lang trainer geweest van de beloften bij KSK Ronse en tot vorig jaar was ik ook hockeytrainer bij Royal Hermes Hockey Ronse, de ploeg van mijn dochters. Mijn hart ligt dus in deze stad. Van hieruit wil ik de inwoners van de Vlaamse Ardennen leren wat duurzaam bankieren betekent.” ​
Ergys Uraj 

***

Over vdk bank
vdk bank is een ethische, duurzame bank in volle expansie. Al sinds 1926 kunnen individuen en gezinnen met een hart voor hun omgeving bij de bank ethisch verantwoord bankieren. Intussen telt de bank 61 buurtkantoren verspreid over Vlaanderen, want vdk bank blijft inzetten op bankieren van mens tot mens. De bank heeft momenteel ongeveer 135.000 klanten in Vlaanderen.Voor meer info: www.vdk.be

Bert Bouserie

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact