vdk bank opent in Brussel allereerste kantoren buiten Vlaanderen

Schaarbeek en de Zavel worden uithangborden van duurzaam en ethisch bankieren

De duurzame en ethische vdk bank geeft het startschot om haar allereerste kantoren buiten Vlaanderen te openen. Dat doet de bank met een kantoor in het Brusselse kantoorcomplex Aeropolis (Schaarbeek). Tegen eind 2024 volgt een kantoor op de Zavel, het historische hart van Brussel. Het is een volgende stap om te groeien in Brussel en Wallonië. “Vandaag is één op de drie klanten die digitaal klant wordt bij vdk bank afkomstig uit Brussel of Wallonië. Met de kantoren in Brussel zullen we nog meer mensen kunnen overtuigen om duurzaam te bankieren”, aldus Leen Van den Neste, CEO van vdk bank.

Na Ronse en Hasselt dit jaar, vestigt vdk bank zich in Brussel. Met een kantoor aan de rand van de stad en later dit jaar in het historisch centrum van de hoofdstad zet de bijna honderd jaar oude bank voor het eerst voet buiten Vlaanderen, waar het vandaag 61 kantoren telt. De openingen maken deel uit van de verdere expansieplannen van vdk bank in heel België.

Nabijheid is één van de belangrijkste pijlers bij vdk bank. Het menselijk contact is een essentieel onderdeel van duurzaam bankieren voor ons. Daarom kiezen we er bewust voor om tegen de stroom in te zwemmen en ons kantorennetwerk te blijven uitbreiden. Aangezien we ook in Wallonië en Brussel willen groeien, openen we vanaf vandaag fysieke kantoren in heel het land.”
Leen Van den Neste, CEO van vdk bank

Extra kantoren in heel België

vdk bank is sinds april 2023 niet langer alleen in Vlaanderen actief. De bank ging een jaar geleden officieel van start in Brussel en Wallonië. Met de allereerste fysieke kantoren buiten Vlaanderen bereikt vdk bank nu een nieuwe mijlpaal. Dat doet de bank met een Brussels kantoor in het kantoorcomplex Aeropolis op de Haachtsesteenweg 579 in Schaarbeek en later dit jaar op de Zavel.

“We zijn al enkele jaren bezig ons kantorennetwerk in Vlaanderen uit te breiden. Nu we bekend beginnen worden in Brussel en Wallonië is het tijd voor de volgende stap en ook in Brussel en Wallonië fysieke kantoren te openen. Ons eerste Brusselse kantoor ligt op een kwartiertje wandelen van het station van Schaarbeek en is ook vanuit het station Brussel-Noord vlot bereikbaar via tram of bus. Daarnaast starten we deze zomer met de werken aan ons kantoor op de Zavel. Bedoeling is dat we daar onze intrek kunnen nemen eind 2024.”
Leen Van den Neste van vdk bank

Persoonlijke bankier als houvast

Het gezicht van vdk bank in Brussel wordt Kenneth Schreurs (35). Onder zijn leiding moet het Brussels kantoor in Schaarbeek de komende maanden uitgroeien tot een gevestigde waarde in de regio. Daarvoor krijgt Schreurs versterking van een relatiebeheerder om de grote vraag, die de bank in de Brusselse regio verwacht, te kunnen beantwoorden. 

"Ik woon ondertussen al 15 jaar in Brussel. Na mijn studies Rechten ben ik in Brussel blijven hangen en bouwde ik mijn carrière uit in de financiële sector bij enkele grootbanken. Vandaag maak ik bewust de overstap naar vdk bank omdat mensen in deze digitale tijden meer dan ooit op zoek zijn naar een houvast op maat voor hun centen en projecten. Bij vdk bank vinden ze een persoonlijke adviseur die hen helpt met hun leningen, beleggingen en spaarcenten, waarbij we ze een fair rendement garanderen voor zichzelf, hun eigen streek en de planeet via onze lokale projecten gericht op mens, milieu en maatschappij.”
Kenneth Schreurs, kantoorhouder vdk bank Brussel

***

Over vdk bank
vdk bank is een ethische, duurzame bank in volle expansie. Al sinds 1926 kunnen individuen en gezinnen met een hart voor hun omgeving bij de bank ethisch verantwoord bankieren. Intussen telt de bank 62 buurtkantoren verspreid over Vlaanderen en Brussel, want vdk bank blijft inzetten op persoonlijk bankieren. De bank heeft momenteel ongeveer 147.000 klanten in België.
Voor meer info:
www.vdk.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact