vdk bank lanceert kasbon met energie-impact

Opgehaald geld wordt alleen herbelegd in projecten voor opwekken hernieuwbare energie en energiezuinige woningen

vdk bank lanceert de allereerste kasbon in België met energie-impact. Dat betekent dat de bank het opgehaalde geld alleen zal herbeleggen in organisaties, bedrijven en projecten die bijdragen tot een beter leefmilieu, onze economie verduurzamen en ons woningbestand vergroenen. De kasbon heeft een looptijd van 1 tot 10 jaar en biedt op 1 jaar een bruto rente van 3,00%, op 2 jaar 2,65% en op 3 jaar 2,55%. Consumenten kunnen intekenen vanaf 3 juni tot 4 september. Met een inleg vanaf 200 euro en geen bijkomende kosten maakt vdk bank de kasbon toegankelijk voor een zo groot mogelijk publiek.

vdk bank brengt voor het eerst sinds een jaar opnieuw een kasbon op de markt. Niet zomaar een, maar een kasbon met energie-impact. Die biedt de Belgische spaarder een duurzaam alternatief voor andere kasbons en de Staatsbon. De bank wil met de nieuwe kasbon onze economie en onze planeet verduurzamen zonder dat spaarders aan rente hoeven in te boeten.

“De rentes van onze kasbon met energie-impact doen niet onder voor de op dit moment beschikbare kasbons in België. Toch gaan we een stap verder. Zo bieden we momenteel niet alleen een meer dan marktconform rendement, we zorgen er ook voor dat de centen die de Belg ons toevertrouwt alleen geherinvesteerd worden in projecten voor de opwekking van hernieuwbare energie (wind- en zonne-energie) en energiezuinige woningen (EPC A).”
Steven Wauters, commercieel directeur van vdk bank

Allereerste kasbon met energie-impact van het land

Consumenten kunnen intekenen op de kasbon met energie-impact van vdk bank vanaf 3 juni tot 4 september. vdk bank zal de energie-impact van de kasbon extern laten verifiëren door Forum Ethibel, expert in het verificatiediensten voor duurzame financiële producten. Op die manier kan iedereen op beide oren slapen dat alle engagementen nagekomen worden. ​ 

“Consumenten zoeken sinds vorig jaar nog meer naar manieren om met hun geld een meerwaarde voor onze maatschappij te creëren. Die kans krijgen ze nu volop met deze kasbon met energie-impact. Consumenten die intekenen op onze kasbon mogen er zeker van zijn dat hun spaarcenten gebruikt zullen worden om onze planeet en hun streek duurzamer te maken. Bovendien is wie vandaag intekent ook zeker van een interessante rentevoet.”
Steven Wauters van vdk bank

Looptijden van 1 tot 10 jaar

vdk bank houdt de drempel om in te tekenen op haar kasbon bewust laag. De inleg van 200 euro en daarna in veelvouden van 100 euro, kunnen ook bescheiden beleggers intekenen en spaargeld op een alternatieve en bewuste manier laten renderen.

 

Looptijd

Bruto rente

Depositocertificaat

3 maand

2,40%

Depositocertificaat

6 maand

2,60%

Depositocertificaat

9 maand

3,00%

Kasbon

1 jaar

3,00%

Kasbon

2 jaar

2,65%

Kasbon

3 jaar

2,55%

Kasbon

4 jaar

2,30%

Kasbon

5 jaar

2,20%

Kasbon

6 jaar

2,00%

Kasbon

7 jaar

2,00%

Kasbon

8 jaar

2,00%

Kasbon

9 jaar

2,00%

Kasbon

10 jaar

2,00%

***

Over vdk bank
vdk bank is een ethische, duurzame bank in volle expansie. Al sinds 1926 kunnen individuen en gezinnen met een hart voor hun omgeving bij de bank ethisch verantwoord bankieren. Intussen telt de bank 62 buurtkantoren verspreid over Vlaanderen en Brussel, want vdk bank blijft inzetten op persoonlijk bankieren. De bank heeft momenteel ongeveer 147.000 klanten in België.
Voor meer info:
www.vdk.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact