vdk bank lanceert eerste jongerenrekening tot 30 jaar

  • Nieuwe ‘You Count’ spaarrekening biedt hoogste gecombineerde rentevoet bij vdk bank van 1,25% op spaargeld tot 10.000 euro
  • Jovo Girorekening verdwijnt en You Count zichtrekening komt in plaats, als gratis zichtrekening tot 30 jaar

vdk bank lanceert vanaf 1 maart een nieuwe spaar- en zichtrekening voor haar jongste ​ spaarders. Daarmee wil de bank kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot en met 30 jaar een extra financieel duwtje in de rug geven. vdk bank geeft jongeren op de gereglementeerde spaarrekening ‘You Count’ een gecombineerde rente van 1,25% op spaargeld tot 10.000 euro. Dat is meteen de hoogste basisrente en getrouwheidspremie van alle ​ spaarders bij vdk bank. “Jonge spaarders hebben doorgaans het kleinste potje spaarcenten en verdienen extra steun en kansen in tijden van hogere inflatie. Ze zijn ten slotte ons sociaal kapitaal van morgen”, aldus Leen Van den Neste, CEO van vdk bank.

De afgelopen maanden heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de rente stelselmatig verhoogd. vdk bank heeft de voorbije weken die rente naar haar spaarders vertaald en doet nu nog een extra inspanning voor de jongeren. De bank geeft jonge spaarders op de nieuwe ‘You Count’ spaarrekening concreet 1,25% rente op een spaarsom van 1 tot 10.000,00 euro die minstens één jaar op de rekening blijft staan. Jongeren die op een ‘You Count’ spaarrekening gedurende minstens één jaar tussen 10.000,01 en 25.000,00 euro hebben staan, kunnen op een gecombineerde rentevoet van 1% rekenen. Voor spaargeld boven 25.000,00 euro gaat het om 0,5%.

“Deze nieuwe gereglementeerde spaarrekening, die in de plaats komt van onze Jovo Spaarrekening, heet niet voor niets ‘You Count’. Bij vdk bank willen we jongeren duidelijk maken dat zij meetellen in onze maatschappij. Zij zijn ons sociaal kapitaal van morgen. En daar willen we in investeren. Met de hoogste gecombineerde rentevoet voor spaarrekeningen binnen vdk bank willen we hen steunen en meer kansen bieden om hun weg in het leven te vinden.”
Leen Van den Neste, CEO van vdk bank

Gratis zichtrekening vanaf 10 jaar tot 30 jaar

Naast een nieuwe ‘You Count’ spaarrekening, lanceert vdk bank ook een nieuwe ‘You Count’ zichtrekening. Net als bij de spaarrekening komt de nieuwe zichtrekening in de plaats van de vroegere Jovo Girorekening. De nieuwe formule is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar en kan je aanhouden tot het jaar waarin je 31 wordt. Zo’n zichtrekening is net als de jongerenspaarrekening gratis. Jongeren en jongvolwassenen betalen er dus geen beheerskosten voor. 

Bij de zichtrekening is een gratis debetkaart inbegrepen. Ouders kunnen deze kaart aanvragen voor hun kind om hen begeleid te leren omgaan met geld. Via een vernieuwde bankapp kunnen ouders en hun tieners de bankzaken goed opvolgen.

“Met onze ‘You Count’ zichtrekening kan je jongeren niet alleen begeleid leren omgaan met geld. Het gebeurt ook op een duurzame en ethische manier. vdk bank investeert immers sterk in lokale ondernemingen en initiatieven, zoals groene energie en kwetsbare jongeren. Zo maken we samen een verschil voor jezelf, andere jongeren, je buurt en de planeet.” ​
Leen Van den Neste, CEO vdk bank

Alle Jovo zicht-en spaarrekeningen (op 1 titularis) worden automatisch een gratis ‘You Count’ zicht- en spaarrekening.

 

Over vdk bank
vdk bank is een ethische, duurzame bank in volle expansie. Al sinds 1926 kunnen individuen en gezinnen met een hart voor hun omgeving bij de bank ethisch verantwoord bankieren. Intussen telt de bank 61 buurtkantoren verspreid over Vlaanderen, want vdk bank blijft inzetten op bankieren van mens tot mens. De bank heeft momenteel ongeveer 160.000 klanten.Voor meer info: www.vdk.be

Pieterjan Vandenhout

Persverantwoordelijke, vdk bank

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact