Twee Limburgse uitvaartcentra bezorgen ‘troostboxen’ aan huis als hart onder de riem voor gezinnen die dierbare verloren

Uitvaartcentra Jorissen en Smeets, partners van DELA, brengen gezinnen in Hasselt, Zutendaal en Diepenbeek die een geliefde verloren voortaan een ‘troostbox’ aan huis. Op het menu van de ‘troostbox’ die een week na de uitvaart wordt bezorgd: verse soep van seizoensgroenten en een zoete lekkernij. De uitvaartcentra werken hiervoor samen met de Limburgse cateraar Smets Food. Deze namiddag werd de eerste ‘troostbox’ gevuld in Diepenbeek.

Jessica Smets (Smets Food), Valérie Theuwissen (Uitvaartzorg Jorissen) en Wim Claessens (Uitvaartzorg Smeets).
Jessica Smets (Smets Food), Valérie Theuwissen (Uitvaartzorg Jorissen) en Wim Claessens (Uitvaartzorg Smeets).

Gezinnen die een dierbare verloren hebben, hebben vaak andere dingen aan hun hoofd dan (gezond) koken. Twee Limburgse DELA uitvaartcentra, Uitvaartzorg Jorissen in Diepenbeek en Zutendaal, en Uitvaartzorg Smeets in Hasselt, slaan daarom de handen in elkaar. Families krijgen een week na de uitvaart een gratis ‘troostbox’ toegestuurd. 

‘Troostsoep’

In de gloednieuwe ‘troostbox’ zitten een lekkere soep van seizoensgroenten, croutons en een zoete lekkernij, zoals macarons. De twee uitvaartcentra werken hiervoor samen met cateraar Smets Food uit Diepenbeek, dat de boxen samenstelt en aan huis bezorgt.

“Families die een geliefde verloren, krijgen een week na de uitvaart de troostbox aan huis bezorgd. Niet alleen zodat ze gezond kunnen eten, maar ook - en vooral - om hen te troosten en een hart onder de riem te steken tijdens de rouwperiode. Met onze box willen we gezinnen en families ook bedanken voor het vertrouwen. Als uitvaartcentra nemen we sowieso al heel wat praktische beslommeringen uit handen, met de troostbox gaan we nog een stapje verder. We kiezen overigens specifiek voor een samenwerking met Smets Food, een Limburgs bedrijf waarmee we een warme, lokale samenwerking uitbouwen.” - Valérie Theuwissen van Uitvaartzorg Jorissen.

450 troostboxen per jaar

De twee uitvaartcentra die het nieuwe concept lanceren maken deel uit van het netwerk van uitvaartspecialist DELA. Uitvaartzorg Jorissen en Uitvaartzorg Smeets werken al langer op verschillende vlakken nauw met elkaar samen. Met de nieuwe troostbox verdiepen ze die samenwerking nog verder, en zetten ze het solidaire gedachtengoed waar DELA als deel van een coöperatie voor staat kracht bij. Per jaar willen de uitvaartcentra zo’n 450 gezinnen in Hasselt, Diepenbeek en Zutendaal een gratis ‘troostbox’ aan huis bezorgen.

Arno Creve

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met