SUPER 8 voortaan ook alcoholvrij: Brouwerij Haacht lanceert met Rouge en Flandrien twee nieuwe 0.0 bieren

Familiebrouwerij breidt aanbod uit voor steeds groter wordende groep flexi-drinkers

Brouwerij Haacht lanceert twee alcoholvrije bieren. De nieuwe SUPER 8 Rouge 0.0 en SUPER 8 Flandrien 0.0 vind je vanaf vandaag in de horeca. Daarmee mikt de familiebrouwerij op een steeds grotere groep flexi-drinkers en een jonger publiek dat op zoek is naar lekkere alcoholvrije varianten voor speciaalbieren. Brouwerij Haacht beoogt met de nieuwe bieren een marktaandeel van 5%. “We hebben onze tijd genomen om kwaliteitsvolle en lekkere 0.0 bieren te brouwen. Het resultaat zijn twee non-alcoholische bieren die calorie- en suikerarm zijn en qua smaak sterk aanleunen bij onze klassiekers”, luidt het bij de familiebrouwerij. 

Alcoholvrije bieren veroveren stilaan maar zeker een vaste plek in de winkelkarretjes van de Belgen en op de drankenkaarten van horecazaken. Alleen al in 2023 groeide de verkoop van alcoholvrije bieren in ons land met 17% qua volume en met bijna een kwart qua omzet. Dat komt volgens Brouwerij Haacht omdat steeds meer bierdrinkers zogeheten flexi-drinkers worden. Dat zijn bierliefhebbers die bewust afwisselen tussen het klassieke gerstenat en alcoholvrije varianten.

“We zien een trend waarin pils drinken verschuift naar speciaalbier degusteren, en dit zowel bij mannen als bij vrouwen en zeker jongeren. Daarom brengen we nu twee alcoholvrije SUPER 8-varianten op de markt. De nieuwe SUPER 8 Rouge 0.0 brouwen we met echt kriekensap. Niet alleen lekker, maar ook lager in calorieën dan het gemiddelde van de markt. Voor onze SUPER 8 Flandrien 0.0 zijn we erin geslaagd om de kenmerkende smaak van eikenhout en vanille te behouden en eveneens het aantal calorieën erg laag te houden. Kortom: we breiden ons aanbod uit met kwaliteitsvolle bieren zonder alcohol én zonder smaakverlies.”
Philippe Michiels, woordvoerder van Brouwerij Haacht

Destillatie

Voor het brouwen van de nieuwe 0.0 bieren doet Brouwerij Haacht een beroep op een procedé op basis van destillatie. 

“Dit wil zeggen dat onze nieuwe bieren het normale brouwproces doorlopen, en dat we achteraf de alcohol uit het bier onttrekken. Om het typische karakter en smaak van het bier te behouden, voegen we de aromacomponenten, die tijdens het destillatieproces mee verdampen, opnieuw toe aan het bier. Dat is een proces waar we met het nodige geduld aan gewerkt hebben en dus ook onze tijd voor hebben genomen. Brouwerij Haacht heeft de tijd genomen om uitgesproken en smaakvolle varianten te brengen, wat de markt van alcoholvrije bieren aanzienlijk verrijkt.”
Philippe Michiels van Brouwerij Haacht

Brouwerij Haacht kijkt verder naar nog andere innovatie-opportuniteiten.

Meer info over de nieuwe bieren vind je hieronder:

SUPER 8 Rouge 0.0 

 • Alcoholvrij fruitbier 
 • Met een frisfruitige smaak die mooi balanceert tussen zoet en zuur 
 • Gebrouwen met echt kriekensap
 • Toets van veenbessen
 • Suikerarm: 2,0g/100ml
 • Caloriearm: 16kcal – 69kJ/100 ml 
 • Idealiter geschonken aan 8°C

SUPER 8 Flandrien 0.0 

 • Alcoholvrij blond speciaalbier
 • Met toets van vanille en eikenhout
 • Licht fruitig
 • Moutaroma
 • Zachte en evenwichtige bitterheid
 • Suikerarm: 0,54g/100 ml
 • Caloriearm: 17kcal - 72kJ/100 ml
 • Idealiter geschonken aan 8°C

***

Over Brouwerij Haacht
Brouwerij Haacht is een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij die een 380-tal werknemers tewerkstelt. Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan 6.000 horecazaken, voor zowel de thuis- als exportmarkt. Daarnaast verdeelt Brouwerij Haacht haar dranken eveneens via partnerships in de retailmarkt. De bekendste biermerken in haar assortiment zijn SUPER 8, Ommegang, Tongerlo, Charles Quint, Mystic en Primus. Meer info: www.haacht.com en www.super8.be.

Philippe Michiels

Communications Manager, Brouwerij / Brasserie Haacht

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact