Start-up laat amateurwielrenners eten en drinken zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert

Gratis sportvoedingsapp van start-up Neapharma vertelt wielertoeristen welke energierepen en sportdrank ze wanneer en in welke dosering moeten bijtanken

Fanatieke wielertoeristen hoeven zich geen zorgen meer te maken of ze met hun beste benen zullen rondrijden of niet. Start-up Neapharma lanceert een gratis digitale sportdiëtist waarmee je tot 40% meer uithouding krijgt als wielrenner. Jij vertelt de app wie je bent en welke rit je zal fietsen en de app vertelt jou welke energierepen, sportdrank en gelletjes je in je achterzak en bidons moet meenemen en wanneer je moet bijtanken. De specialist in sportvoeding heeft daarvoor de kennis van Kristof De Kegel, performance coach bij wielerploeg Alpecin-Deceuninck, en andere sportdiëtisten uit het professionele wielerpeloton gekoppeld aan wetenschappelijke algoritmes.

Proteïneshakes, isotone en hypertone sportdranken, energiegelletjes en -repen in alle smaken en kleuren. De keuze om je te hydrateren en je energielevel op peil te houden, was nooit groter dan vandaag. Wielertoeristen zien echter het bos door de bomen niet meer en weten niet welke sportvoeding ze wanneer moeten gebruiken, laat staan in elk welke dosering. Gevolg: goede benen bij de start, maar halverwege de rit een energiedip door de verkeerde snacks of gelletjes.

“De hamvraag in het almaar groter wordende amateurpeloton in ons land is zonder twijfel wat je moet eten en drinken voor, tijdens en na je training. Drie op de vier wielertoeristen rijden vandaag rond met de foute brandstof. Daar maken we met onze digitale sportdiëtist komaf mee. Onze app vertelt je precies welke drank en voedingsstoffen je in welke dosering moet meenemen om zo lang mogelijk de meest optimale conditie te hebben. Zo beschik je tijdens het sporten over de beste energie en kracht en verzilver je je conditie waar je voor getraind hebt.” ​
Olivier Van Baeveghem, co-founder van start-up Neapharma

Tot 40% meer uithouding op basis van 72 parameters

De gratis Fuel app van start-up Neapharma bezorgt wielertoeristen in 1, 2, 3 een persoonlijk voedingsplan op basis van hun geplande rit. Wie het Fuel Plan goed volgt, zal een minimaal verlies aan kracht en energie ervaren, bouwt maximaal conditie op tijdens de trainingen en herstelt sneller na de ritten. En dat zonder maag of darmen te belasten. 

“Wie 40% meer uithouding wil krijgen als wielertoerist, geeft zijn leeftijd, geslacht, gewicht, lengte en conditiestatus in onze app in. Dat persoonlijk profiel koppelt de app aan het profiel van je rit: aantal kilometers, hoogtemeters, tijdsuur, gemiddelde snelheid en temperatuur. Aan de hand van 72 parameters zoals het aantal koolhydraten, het volume aan vocht, de snelheid en opneembaarheid van voedingsstoffen, berekent de app hoeveel je moet drinken om je lichaam maximaal te ondersteunen en je vochtbalans op peil te houden zodat je je koolhydraten kan omzetten in energie.” ​
Kristof De Kegel, performance manager bij wielerploeg Alpecin-Deceuninck

Ervaring van professionals als Kristof De Kegel van Alpecin-Deceuninck 

Neapharma wil met de voedingsapp het amateurwielrennen in ons land professionaliseren. En dat kan je echt wel letterlijk nemen. De start-up levert al enkele jaren sportvoeding aan het professionele wielerpeloton en ontwikkelt hun sportvoeding samen met toppers als Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Net zoals zijn voeding heeft de start-up de Fuel app ontwikkeld met toppers uit het profmilieu. 

“Onze app bundelt de kennis van onder andere Kristof De Kegel, performance coach bij wielerploeg Alpecin-Deceuninck, en andere sportdiëtisten zoals Kjell De Potter die zowel professionele als amateurrenners begeleidt. Dat zorgt ervoor dat wielertoeristen met onze app vanaf vandaag even professioneel kunnen eten en drinken tijdens hun ritten als hun professionele wieleridolen.”  ​
Olivier Van Baeveghem van Neapharma

Wielertoeristen drukken hun persoonlijke voedingsplan af op een sticker en plakken het op hun stuur of nemen het mee op hun gsm. Later dit jaar zal de voedingsapp van Neapharma gekoppeld kunnen worden aan fietscomputertjes. Zo krijg je tijdens de rit live meldingen wanneer je moet bijtanken.

De gratis Fuel app van Neapharma is te downloaden via https://fuelplan.neapharma.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact