Sparkx organiseert eerste Belgisch Kampioenschap ‘virtueel’ biatlon

Kleinere sport bij grote publiek bekend maken met steun Belgische biatlonfederatie

Het grootste sportpretpark van Europa, Sparkx, organiseert op zondag 1 oktober het allereerste BK ‘virtueel’ biatlon in Hasselt met de steun van de Belgische biatlonfederatie, Belgium Biathlon. Met de opvallende wedstrijd, waarvoor iedereen zich gratis kan inschrijven, wil het sportpretpark duidelijk maken dat je met technologie iedereen aan het sporten krijgt en ook onontgonnen sporttalent kan ontdekken. Deelnemers en supporters kunnen er meteen ook demonstraties volgen van (bekende) sporters. Sparkx daagt iedereen bovendien uit om op 1 oktober tijdens Open Bedrijvendag langs te komen en enkele andere sporten te testen. Wie een topscore neerzet, maakt kans op leuke prijzen. ​ ​ ​ 

Sporten in een digitale omgeving is wereldwijd aan een steile opmars bezig. Dat merkt ook het sportpretpark Sparkx, het grootste van Europa, dat zo’n vijf maanden geleden officieel van start ging. Sinds de opening kreeg het park al meer dan 40.000 bezoekers over de vloer. Met het allereerste virtuele Belgisch Kampioenschap biatlon wil het de Belg extra warm maken om te bewegen en in eenzelfde beweging een wat minder bekende, maar stevige sport zoals biatlon in de kijker zetten. 

“Niets beters dan het allereerste Belgisch Kampioenschap ‘virtueel’ biatlon te organiseren om te tonen wat bezoekers in ons park kunnen beleven. Op 3.500 vierkante meter combineren we fun met echte fysieke inspanningen. Die nieuwe manier om sport te beleven, zorgt ervoor dat meer mensen de smaak van het sporten te pakken krijgen en zelfs de weg vinden naar sportclubs.”
Anja Swinnen van Sparkx

BK biatlon bij 20°C

Het virtueel Belgisch kampioenschap wielrennen of het virtueel wereldkampioenschap roeien bestaan al, maar het Belgisch kampioenschap virtueel biatlon is iets helemaal nieuw. Met de stunt wil het sportpretpark samen met de Belgische biatlonfederatie de sport bekender maken en misschien wel ​ een generatie nieuwe talenten ontdekken. 

“Het is een superfijn initiatief van Sparkx om onze sport extra onder de aandacht te brengen. We maken de laatste jaren veel werk om onze sport in België verder te ontwikkelen. Na het debuut van het mannenteam op de Winterspelen van 2022 in Peking werken we sinds kort aan een vrouwenteam. Het doel is kwalificatie voor de volgende Olympische Winterspelen in Milaan-Cortina 2026. Benieuwd of we enkele nieuwe talenten kunnen spotten op het allereerste virtuele Belgische Kampioenschap.”
Philippe Heck, voorzitter van de Belgische biatlonfederatie

6 categorieën om Belgisch kampioen te worden

Iedereen kan deelnemen aan het allereerste Belgische Kampioenschap ‘virtueel’ biatlon. Er is een aparte competitie voor 10- tot 18-jarigen, 18+’ers en 60+’ers voor mannen en vrouwen. Het gaat om een korte sprint van in totaal 240 meter. Het grootste stuk skiën wordt eerst afgelegd, gevolgd door 5 schoten. Daarna volgt een eindsprint met eventueel een extra stukje skiën als penalty voor de gemiste schoten. Er is dus geen enorm uithoudingsvermogen vereist om te kunnen deelnemen. Wie interesse heeft, kan zich inschrijven via sparkx.com/bk-biatlon.

Ann Wauters en andere bekende gezichten als supporters

Het virtueel BK biatlon is slechts de blikvanger van de opendeurdag van Sparkx tijdens Open Bedrijvendag op 1 oktober in Hasselt. Naast het kampioenschap neemt Sparkx bezoekers mee achter het verhaal van het sportpretpark tijdens een rondleiding. Nadien krijgt elke bezoeker de kans om zelf vijf sporten uit te proberen en een topscore neer te zetten op een attractie. Daarnaast kunnen ze demo’s bijwonen van bekende gezichten zoals ex-basketbalster Ann Wauters, profbokser Big Jack Mulo en Hannelore Vens, bekend van het VTM-programma Over winnaars

“We willen van onze allereerste Open Bedrijvendag een onvergetelijke dag maken voor onze bezoekers. Tegelijkertijd willen we hen de kracht van sporten met behulp van technologie laten ontdekken en hen zo warm maken om te blijven sporten ongeacht hun niveau. Als we 10% van onze bezoekers kunnen overtuigen om te gaan sporten, is onze opendeurdag geslaagd.” ​
Mathieu Renier, CEO van Sparkx

Bert Bouserie

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact