Snelladen aan de prijs van traag laden: EnergyVision installeert eerste palen om elektrische wagen altijd aan goedkoopste nettarief op te laden

Belgische energieproducent plaatst ‘prijsbewuste snelladers’ op parkings van tientallen Hubo-filialen in heel België

Wie zijn elektrische wagen snel wil opladen, kan dat binnenkort aan het gegarandeerd laagste elektriciteitstarief op de markt. De Belgische energieproducent EnergyVision installeert als eerste in ons land ‘prijsbewuste snelladers’. Het verschil tussen de traditioneel duurdere snelladers en goedkopere trage laadpalen valt daarbij volledig weg. EnergyVision investeert het komende jaar 15 miljoen euro in haar nieuwe model en start de uitrol van de snelladers op de parkings van tientallen doe-het-zelfzaken van Hubo in het hele land. Dankzij de groene energie die het met onder meer honderdduizenden eigen zonnepanelen in België produceert, kan Energyvision het laagste elektriciteitstarief garanderen.

De elektrische wagen is aan een flinke opmars bezig in ons land. Eind dit jaar zullen er zo’n 200.000 rondrijden op de Belgische wegen. Vanaf 2024 komen daar naar schatting jaarlijks nog eens 150.000 à 200.000 stekkerauto’s bij. Daarom moet niet alleen het aantal laadpalen exponentieel stijgen, ook de hoge prijzen om een elektrische auto op te laden, schrikken nog vele landgenoten af. Een e-auto vol laden kost vandaag tussen 35 en 90 eurocent per kWh. Voor een volle batterij komt dat neer op zo’n 25 tot 90 euro.

“Willen we elektrisch rijden interessant én haalbaar maken voor iedereen, dan moet ook het snel opladen goedkoper worden. In België hoeft er alvast geen prijsverschil te zijn tussen trage en snelle laadpalen. Met onze nieuwe laadinfrastructuur garanderen we consumenten altijd de laagste prijs, gebaseerd op onze groene energie en zonnepanelen.” ​
Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision

Laagste tarieven in heel België

Wie zijn elektrische auto aan een snellader hangt, betaalt vandaag twee en soms zelfs drie keer meer dan bij een trage oplaadbeurt. Maar ook bij de tragere laadpalen liggen de prijzen per kWh ver uit elkaar. EnergyVision brengt laadpalen op de markt waarbij eigenaars van een elektrische wagen evenveel betalen voor snel- als traagladen. Consumenten zijn met andere woorden altijd zeker dat ze hun auto opladen aan de goedkoopste elektriciteitsprijs op de Belgische markt.

“Wie vandaag zijn elektrische auto oplaadt betaalt de ene keer 35 eurocent per kWh, de andere keer tot wel 60 eurocent per kWh. Hang je je e-auto aan een snellader loopt de prijs al gauw op tot 70 à 90 eurocent per kWh. Met die prijsverschillen maken we komaf. Wie bij ons laadt, met onze laadpasjes, doet dat aan dezelfde prijs voor snel- als traagladen. We garanderen bovendien op elk moment dat onze prijs lager is dan 98% van alle andere aanbieders in België. Vind je toch goedkoper in de buurt, dan betalen we het verschil terug. Onze prijzen zijn zo laag omdat de energie uit onze eigen hernieuwbare energie installaties komt. In de meeste gevallen zal een laadbeurt bij EnergyVision daardoor tot de helft van de huidige prijzen op de markt bedragen.”
Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision

Snellaadpalen op parkings van Hubo 

EnergyVision heeft vandaag reeds een 10-tal snellaadpunten tot 350 kW in Brussel, Antwerpen en Gent en start binnenkort de uitrol van ultrasnelle laadinfrastructuur in samenwerking met Hubo. Het energiebedrijf vraagt vergunningen aan voor snelladers op Hubo-locaties over het hele land. De eerste snelladers zullen er staan in de zomer van 2024

“Hubo wenst meer en meer in te zetten op een verduurzaming van haar verkooppunten. We zullen daarom in de komende 3 jaar op zoveel mogelijk van onze parkeerterreinen in België publiek toegankelijke laadpalen zetten, waar consumenten aan een zeer concurrentiële prijs hun elektrische wagen kunnen opladen. Daarnaast bekijken we samen met EnergyVision of we meer zonnepanelen op onze gebouwen kunnen plaatsen om extra groene stroom op te wekken.” ​
Erwin Van Osta, CEO van Hubo 

EnergyVision bekijkt inmiddels waar het ook op andere plaatsen in België haar snelladers kan plaatsen. De komende 12 maanden alleen al investeert het bedrijf 15 miljoen euro in het project.

***

Over EnergyVision
Energiebedrijf EnergyVision werd opgericht in 2014 met als doel groene energie toegankelijk te maken voor iedereen. Het bedrijf financiert haar zonne- en laadinstallaties volledig zelf, waardoor er voor eindgebruikers geen technische of financiële barrières meer zijn om groene energie te kunnen afnemen. Met vestigingen in Gent, Brussel, Marokko en China, bouwt EnergyVision dagelijks aan een groenere wereld. De voorbije jaren heeft EnergyVision meer dan 20.500 energieprojecten gebouwd en geëxploiteerd, die meer dan 825 miljoen kWh groene elektriciteit per jaar opwekken. Lees meer over EnergyVision in het jaarverslag van 2022.

Bert Bouserie

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact