Projectontwikkelaar ION bouwt een nieuwe thuis voor tv-serie Thuis

ION realiseert opnamestudio in Herent voor Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeks ​ 

Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeks ‘Thuis’ krijgt in Herent een nieuwe thuis. Projectontwikkelaar ION, met kantoren in Waregem, Brussel en Antwerpen, realiseert op de oude transportsite van Vandenbroeck een opnamestudio van 5.618 vierkante meter, inclusief ruimte voor opslag en kantoren. “Het is een hele eer om een volledig op maat gemaakte productiesite te bouwen voor Vlaanderens meest geliefde tv-serie”, zegt Koen Demedts, Head of Business Development ION. “Met deze splinternieuwe studio's en kantoor maken we de fictiereeks, in opdracht van productiehuis Het Thuishuis, klaar voor de toekomst.”

De nieuwe opnamestudio in Herent. Foto ION
De nieuwe opnamestudio in Herent. Foto ION

Nergens beter dan… langs de Mechelsesteenweg in Herent, vlakbij Leuven. Want het is daar, op de oude site van transportbedrijf Vandenbroeck, dat in 2026 de studio’s van ‘Thuis’ een nieuw onderkomen krijgen. Het Thuishuis, het productiehuis achter de immens populaire fictiereeks op VRT 1, gaf projectontwikkelaar ION onlangs de opdracht voor een reconversie van de site.

Zo krijgt de 2.437 vierkante meter grote opslagloods op het terrein een nieuwe bestemming en wordt het stevig onder handen genomen. ION zal onder andere de buitenschil - inclusief vloer en dak - isoleren en het dak volledig vernieuwen en verstevigen, zodat er zonnepanelen kunnen worden geplaatst. 

“In het gebouw zelf worden drie moderne opnamestudio’s gebouwd volgens de strengste akoestische normen. Daarnaast komen er moderne ateliers, voldoende opslagruimte, een ontspanningsruimte op het gelijkvloers en kantoren op het eerste verdiep. Medewerkers zullen op die kantoren kunnen genieten van veel natuurlijk licht, dankzij enkele grote raampartijen. Voor de studio’s is dat uiteraard helemaal niet het geval. Daar houden we alles zo gesloten mogelijk - zonder daglicht - om een optimale opnamekwaliteit te verzekeren.” ​
Koen Demedts, Head of Business Development ION

Voor dit unieke project slaat ION de handen in elkaar met AAVO Architects, dat voor een strakke architectuur koos. Zo worden er slechts drie hoofdmaterialen gebruikt: metalen sandwichpanelen in matte brons-kleur voor de opnamestudio’s, een in donkergrijs geschilderde sokkel in betonpanelen en lichtkleurige industriële betonpanelen voor de kantoren.

Mileuvriendelijk

De nieuwe thuis van ‘Thuis’ zal bovendien een milieuvriendelijke site zijn. Niet alleen zijn er tal van energie-efficiënte technieken voorzien, er wordt onder meer ook werk gemaakt van een betere waterhuishouding met wadi’s en het hergebruik van regenwater. 

“We zullen de site stevig ontharden, onder andere een 15 meter lange strook langs de Hoge Beek. In de plaats komen bomen en planten en een ontharde parkeerruimte met grasdallen. We zullen een aantal insectenhotels en nestkasten plaatsen op de nieuwe site. Op die manier draagt Het Thuishuis zijn steentje bij om de migratie van fauna en flora in de regio te stimuleren.” ​
Koen Demedts, Head of Business Development ION

Op maat

ION is niet aan zijn proefstuk toe qua unieke Build to Suit-opdrachten. De projectontwikkelaar heeft de voorbije jaren heel wat expertise opgebouwd in duurzame projecten op maat van private en publieke opdrachtgevers. Zo heeft het onder meer het onderzoekscentrum Flanders Make in Kortrijk, het nieuwe kantoor van Eubelius, en het klantenkantoor van Fluvius in Gent en Brugge (in aanbouw) op haar cv staan. Stuk voor stuk realisaties die Het Thuishuis mee overtuigden van ION’s kunnen.

“We hebben een intensief traject afgelegd om de best mogelijke nieuwe locatie voor ‘Thuis’ te vinden. Daarbij waren factoren als duurzaamheid, toekomstgerichtheid en een zo laag mogelijke impact voor de cast en crew van ‘Thuis’ zeer belangrijke vereisten. Verder waren ook de soliditeit en betrouwbaarheid van de ontwikkelaar doorslaggevend. Het project van ION is dan ook naar voren gekomen als de beste keuze voor ons.” ​
Peter Bouckaert, Managing Director Het Thuishuis

 

Pieter Vermandere

Head of Marketing, ION

OVER ION:
ION werd in 2011 opgericht door CEO’s Davy Demuynck en Kristof Vanfleteren, samen met voorzitter Paul Thiers. De projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder heeft sinds zijn oprichting al ruim 336.500 m² ontwikkeld en 149 projecten onder handen genomen, verspreid over België, Nederland en Luxemburg. De lopende projecten zijn samen goed voor een marktwaarde van € 3.012 miljoen. ION heeft haar roots in Waregem, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd, maar heeft ook kantoren in hoofdstad Brussel en metropool Antwerpen.

ION ontwikkelt residentiële, kantoor-, retail- en stedelijke multifunctionele projecten met een grote toegevoegde waarde voor mens en omgeving, die vormgeven aan de steden van morgen. Als een van de grootste onafhankelijke vastgoedontwikkelaars in België specialiseert ION in gemengde complexe projecten, zowel in speculatieve ontwikkelingen als in publiek-private samenwerkingen en maatwerkprojecten. Daarnaast coördineert ION als projectmanager ook vastgoedprojecten van A tot Z. ION hecht grote waarde aan klimaatvriendelijke, duurzame oplossingen en streeft ernaar hierin het voortouw te nemen in de Belgische vastgoedsector.

ion.be - LinkedIn

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met