PR-bureau Comm2You ondersteunt sportfederaties en -bedrijven met nieuwe divisie Comm2Sports

Sportclubs, organisaties, atleten en sponsors willen authentieker en nieuwswaardiger communiceren

Aan de vooravond van het olympische sportjaar 2024 stelt het Brusselse boutique PR-bureau Comm2You haar nieuwe divisie voor. Comm2Sports helpt voortaan sportfederaties, -organisaties en -bedrijven om op een nieuwswaardige en professionele manier te communiceren. Daarnaast zal Comm2Sports zowel sporters, CEO’s, voorzitters als woordvoerders begeleiden in een persoonlijk communicatietraject en biedt het trainingen en workshops aan, onder andere in samenwerking met voormalig sportjournalist Stefaan Lammens.

Met een olympisch sportjaar voor de boeg én de naderende deadline voor heel wat sportfederaties om hun beleidsplan voor de komende vijf jaar in te dienen, kreeg Comm2You de voorbije maanden steeds meer vragen vanuit de brede sportwereld om hen te begeleiden op het vlak van communicatie. Het gaat dan niet alleen om federaties zoals Voetbal Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie, maar ook bedrijven zoals sportpretpark Sparkx of de duurzame sportmecenas vdk bank. Daarom lanceert het boutique PR-bureau met Comm2Sports nu een volledig nieuwe dienst op maat van organisaties in de sportsector.

“Voor heel wat organisaties die in de sport actief zijn, is de nood aan authentieke communicatie hoog. Niet alleen om de relatie met hun duizenden leden, vrijwilligers, medewerkers en fans te verbeteren, maar ook om hun boodschap aan beleidsmakers én toekomstige (top)sporters op een duidelijke manier over te brengen. In een belangrijk verkiezings- en sportjaar, met Olympische Spelen, tal van EK’s, WK’s en toekomstgerichte dossiers op de agenda, is heldere communicatie meer dan ooit een must. Voor ons was het dan ook een logische stap om kennis, expertise en passie voor sport te bundelen in een dienst geheel op maat van sportorganisaties en -bedrijven: Comm2Sports.”
Bert Bouserie, co-bestuurder Comm2You 

Team van professionals

Het team van Comm2Sports bestaat niet alleen uit senior communicatie-experten die bezeten zijn van sport maar ook uit een breed netwerk van specialisten met elk een eigen expertise. Zo zal onder meer voormalig sportjournalist Stefaan Lammens Comm2Sports bijstaan in haar aanbod van doorgedreven camera- en mediatrainingen. Bovendien kunnen sportorganisaties ook workshops volgen om op een professionele en authentieke manier met de pers om te gaan. Tot slot helpt Comm2Sports federaties en sportbedrijven ook om via jaarverslagen, magazines en sociale media professioneel te communiceren naar hun achterban. 

“Sponsors en leden hebben steeds grotere verwachtingen van wat sportorganisaties rapporteren via hun jaarverslagen, maandelijkse magazines, brochures en hun sociale media. Transparantie is belangrijker dan ooit. Niet alleen wanneer er iets misloopt, moeten organisaties en federaties snel naar buiten komen met nieuws. Ook wanneer het goed gaat, kunnen ze maatschappelijk relevante sportverhalen delen met de buitenwereld. Zo binden ze meer leden aan hun organisatie en trekken ze meer sponsors aan. Met als finaal doel: nog meer mensen - jong en oud - aan het sporten te krijgen. Om dat te bereiken is een authentieke, professionele communicatie, ook in de amateursport, een must.”
Arno Creve, co-bestuurder Comm2You

***

Over Comm2Sports
Comm2Sports is een divisie van het boutique PR- en communicatiebureau, Comm2You, gespecialiseerd in journalistieke PR. Net als Comm2You komt het tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media ​ - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Bert Bouserie

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met