Pelt heeft er een gloednieuw uitvaartcentrum bij

Uitvaartspecialist DELA opent de deuren van nieuwe locatie van Uitvaartzorg Severens

Uitvaartzorg Severens neemt vanaf 1 juni zijn intrek in een gloednieuw uitvaartcentrum. Daarvoor heeft uitvaartspecialist DELA de oude Carrefour aan de Leopoldlaan 53 in Pelt omgebouwd tot een modern en warm uitvaartcentrum. Naast de aula Pelterhof, die 150 familieleden en vrienden kan ontvangen, kunnen nabestaanden afscheid nemen van hun dierbaren in begroetingskamers De Dommel en Over ‘t Water. Ook de serene binnentuin en de kunstwerkjes van de bewoners van Sint Oda, het lokale dienstencentrum voor mensen met een complexe en meervoudige beperking, zorgen ervoor dat inwoners van Pelt, Lommel, Hamont-Achel en de bredere regio afscheid kunnen nemen van hun dierbaren in een familiale sfeer. 

Adrienne en Albert Severens startten in 1967 de bekende uitvaartonderneming vanuit hun eigen woning in Overpelt. De zaak groeide uit tot een bloeiend familiebedrijf met vestigingen in Lommel en Pelt. Later kwamen ook dochters Cynthia en Suzy in de zaak en bouwden ze verder op de traditie van warm afscheid nemen. Om een nog meer kwalitatieve en uitgebreidere dienstverlening te garanderen, sloot Uitvaartzorg Severens zich in 2008 aan bij DELA. Vandaag openen ze een nieuw uitvaartcentrum in Pelt. En al mag er veel veranderd zijn, de familiale, warme sfeer is er nog steeds. ​ ​ 

“We zijn de voorbije jaren sterk gegroeid in de regio. Naast bewoners uit Pelt en Lommel, helpen we ook families uit Hamont-Achel en de ruime omgeving met het verlies van hun dierbaren. Daarom hebben we besloten om ons vertrouwde uitvaartcentrum aan de Houtmolenstraat te verlaten en onze intrek te nemen in een groter en moderner uitvaartcentrum. Op die manier kunnen we iedereen uit de regio helpen met hun uitvaartwensen, en dat nog steeds in een familiale sfeer.”
Nadine Beynsberger, zonemanager bij Uitvaartzorg Severens

Hedendaags, familiaal uitvaartcentrum

Enkele jaren geleden kocht DELA het pand aan de Leopoldlaan 53 in Pelt, waar tot 2019 een warenhuis was gevestigd. Het voorbije jaar bouwde de uitvaartspecialist het gebouw om tot een modern uitvaartcentrum om de groei van Uitvaartzorg Severens te ​ ondersteunen. Het nieuwe centrum is dubbel zo groot als het vorige pand, maar ademt minstens evenveel hartelijkheid uit.

“Ons vorige pand ​ in het centrum van Pelt was echt te klein geworden. In ons nieuwe uitvaartcentrum kunnen we beter tegemoetkomen aan de noden van de families. Zo kunnen we in onze aula 150 genodigden ontvangen. Bovendien hoeven nabestaanden voor de koffietafel niet te verhuizen naar een andere locatie, want die kunnen we in ons nieuwe pand zelf tot in de puntjes verzorgen tot 50 personen. Daarnaast kunnen familieleden vlot parkeren op onze ruime parking.”
Michel Thys, uitvaartondernemer Severens

Lokale toetsen 

Het nieuwe uitvaartcentrum van Severens besteedt ook bijzondere aandacht aan de regio. Zo doopte het team van twaalf vaste medewerkers de nieuwe begroetingskamers om tot De Dommel, naar de lokale rivier, en Over ‘t Water, alom bekend bij de plaatselijke bevolking. Daarnaast schakelde het uitvaartcentrum de hulp in van de bewoners van Sint Oda, het lokale dienstencentrum voor mensen met een complexe en meervoudige beperking. Zij maakten mooie kunstwerkjes rond het thema ‘vergeet-me-nietjes’, de rode draad bij het begeleiden van families bij Uitvaartzorg Severens.

“Severens is een uitvaartcentrum voor iedereen. Lokale mensen regelen er de uitvaart van een dierbare van a tot z, maar ook na de uitvaart staan we klaar om families te helpen: van praktische zaken tot hulp bij het rouwen. Die lokale band is bijzonder belangrijk. Vandaar dat we voor de nabestaanden zorgen voor herkenbaarheid in de namen van de begroetingskamers. Tot slot hebben we vergeet-me-nietjes en de spreuk van de familie Severens ‘Leer van gisteren, droom van morgen en leef vandaag’ - net als in onze begeleiding van families - een centrale rol gegeven in ons uitvaartcentrum.” ​
Cynthia Severens

Uitvaartzorg Severens heeft naast de nieuwe vestiging in Pelt ook een recent gerenoveerd centrum in Lommel.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact