Paus Franciscus verrast jongeren met blitzbezoek op Hope Happening in Brussel

Een onverwacht en misschien wel onverhoopt moment vanavond op het jongerenevent Hope Happening in Brussel. Niemand minder dan Paus Franciscus zélf verraste de jongeren met een blitzbezoek in de Heizelpaleizen in Brussel. “Een magisch hoogtepunt van deze mini-wereldjongerendagen aan de vooravond van de langverwachte misviering met de Paus in het Koning Boudewijnstadion”, aldus Sofi Van Ussel van Hope Happening. “De Paus heeft hier nogmaals getoond dat jongeren en hoop in de toekomst helemaal bovenaan zijn agenda staan.”

Paus Franciscus en Sofi Van Ussel van Hope Happening
Paus Franciscus en Sofi Van Ussel van Hope Happening

 

Het verrassingsbezoek gebeurde tijdens de ‘Prayer of Hope’, in de grote zaal van Paleis 12. Net toen enkele duizenden jongeren liedjes over hoop zongen, verscheen een enthousiaste Paus op het podium. De zaal raakte onmiddellijk in vuur en vlam - de decibelmeter ging net niet over de 100 decibel - bij het zien van de Kerkvader. Opgetogen en hartstochtelijk klapten ze in hun handen en gaven ze Paus Franciscus een onvergetelijk warm welkom. 

De paus spoorde de jongeren onmiddellijk aan. “Maak veel plezier! ”, klonk het. Hij had ook een belangrijke vraag voor de zaal. “Is het goed om van bovenaf naar beneden neer te kijken op iemand?”. De zaal antwoordde luidruchtig: “Neen!”. “Dat klopt”, repliceerde Paus Franciscus. “Er is maar één situatie waarin dat wel kan. Weet je dewelke? Wanneer het is om iemand op te trekken naar boven. Doe dat waar je ook bent.” Het was een boodschap die laaiend enthousiast werd onthaald. 

Nadat hij de jongeren nog een zegen gaf, hen een goede nacht wenste, vertrok hij weer langs de backstage. 

“Een onvergetelijk moment om voor altijd te koesteren voor alle jongeren die vanavond aanwezig waren op Hope Happening”, zegt Sofi Van Ussel van de organisatie van Hope Happening. “Paus Franciscus heeft andermaal getoond dat jongeren en hoop in de toekomst helemaal bovenaan zijn agenda staan. Hij riep de jongeren ook terecht op om lawaai te maken en van zich te laten horen. Jongeren die niet levendig zijn, missen levensvreugde. We kunnen deze boodschap alleen maar onderschrijven. Zijn woorden hebben het vuur in iedereen aangewakkerd om vanaf morgen met hoop in het hart en hoop op de tong werk te maken van betere toekomst.”

Paus Franciscus maakt selfie met de jongeren op de Heizel tijdens Hope Happening
Paus Franciscus maakt selfie met de jongeren op de Heizel tijdens Hope Happening

Nadat de Paus de Heizel verliet, ontstond in Paleis 12 nog een groot feest, met onder andere Portland als headliner en de wereldbekende priester-dj Padre Guilherme die met enkele vette beats de onvergetelijke avond gepast afsloot. Na een laatste wake omstreeks middernacht - de Night of Hope - kropen de jongeren onder de wol. Morgen maken ze zich op voor de misviering met de Paus in het Koning Boudewijnstadion - ​ de absolute kers op de taart.

Sofi Van Ussel

Hope Happening

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met