Oude CEVI-site maakt plaats voor uniek studentencomplex met 126 kamers

‘Kotter’ biedt duurzaam antwoord op groeiend tekort aan Gentse studentenkamers

De voormalige site van het Centrum voor Informatica (CEVI) aan de Ottergemsesteenweg maakt binnenkort plaats voor een gloednieuw studentencomplex met 126 kamers. “‘Kotter’ zal mee een duurzaam antwoord bieden op het groeiende tekort aan studentenkamers in Gent, luidt het bij projectontwikkelaar Steenoven. De eerste studenten worden verwacht bij de start van het academiejaar 2027-28.

De werken aan ‘Kotter’ starten begin 2025. Het wordt een modern en comfortabel studentencomplex van zes verdiepingen hoog, met 12 gemeenschappelijke leefruimtes, vier maakateliers en een ruime fietsenstalling. In totaal komen er 126 studentenkamers in een huiselijke sfeer, die variëren van 15 vierkante meter (kamer met wastafel), over 17,5 vierkante meter (kamer met eigen sanitair) tot een studio met eigen sanitair en kitchenette van 27 vierkante meter. De bedoeling is om een goede mix van kamers aan te bieden, die voldoen aan de wensen en behoeften van zoveel mogelijk studenten. 

“‘Kotter’ wordt een bijzonder duurzaam project, waarbij we de bestaande structuur van het oude CEVI-gebouw behouden en vervolgens gebruikmaken van prefab gevelelementen. Hierdoor besparen we bouwmateriaal, vermijden we het innemen van extra ruimte, bouwen we efficiënter met minder afval en transport en dus ook minder hinder. ‘Kotter’ wordt uiteraard ook voorzien van duurzame technieken zoals warmtepompen en zonnepanelen. En belangrijk: de site wordt getransformeerd van een volledig verharde plek naar een aangename, groene plek.”
Bart Vanderdonckt, CEO van Steenoven

Oplossing tekort kamers

De duurzame en efficiënte manier van ontwikkelen, kort de bouwtermijn flink in. En dat is geen overbodige luxe in de grootste studentenstad van Vlaanderen. Het aantal studenten in Gent is de voorbije 14 jaar met liefst een kwart gegroeid tot bijna 81.676 (academiejaar 2022-2023). Dus stijgt ook de groep studenten dat een kot wil huren. Inmiddels is er een structureel tekort van zo’n 10.000 kamers en dit wordt alleen maar groter . 

“Met ‘Kotter’ willen we mee een antwoord bieden op de grote vraag naar studentenkamers in de Arteveldestad. En dat op een ideale locatie, vlakbij het knooppunt van de E40 en E17, dicht bij de vele verschillende universiteits- en hogeschoolcampussen. Zo liggen het UZ Gent en de campus Proeftuin zelfs vlak om de hoek, waar alleen al 9.800 studenten geneeskunde les volgen en aan de slag zijn. Je combineert er het beste van twee werelden: je bent van hieruit snel in het bruisende stadsleven met horeca en winkels, maar je kan je hier ook gemakkelijk uit de drukte terugtrekken.”
Bart Vanderdonckt, CEO van Steenoven

Centraal beheer en community

Voor het ontwerp van ‘Kotter’ doet Steenoven een beroep op het Gentse architectenbureau WE-S Architecten. Diggit StudentLife neemt het centrale beheer op zich. Die laatste zorgt met andere woorden voor de administratie en het operationeel en technisch beheer. 

“Zowel de eigenaars-verhuurders als de studenten ontzorgen we volledig. Daarnaast gaan we veel meer dan puur beheer doen. We creëren een warme, huiselijke omgeving met onze studentencoaches en -buddy’s. Doordat we ieder van hen op gepaste tijden persoonlijke aandacht geven en ons concentreren op hun welzijn en interactie met andere studenten, zorgen we ervoor dat er een echte community ontstaat met en onder de studenten. Uiteindelijk draait het kotleven ook om de sociale ontwikkeling van een student en het ontwikkelen van een gevoel van verantwoordelijkheid en respect voor zichzelf, voor anderen en voor hun woonst.”
Arne Hermans van Diggit StudentLife

De verkoopprijzen van een studentenkamer in ‘Kotter’ starten vanaf 165.500 euro. Meer info voor ‘Kotter’ vind je op www.kotter.be .

Véronique De Rudder

Project Developer, Steenoven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met