Olympisch kampioene Nina Derwael voor één dag coach in Gentse Topsporthal

20 meisjes en jongens tussen 10 en 14 jaar krijgen training van idool

© Focalflow - Blanckaert Jonathan
© Focalflow - Blanckaert Jonathan

Twintig jonge gymnasten van over heel Vlaanderen kregen dit weekend een wel heel speciale training in de Gentse Topsporthal. Niemand minder dan regerend olympisch kampioene Nina Derwael leerde de 10- tot 14-jarigen de kneepjes van het turnvak. Voor alle deelnemers was het een droom die uitkwam om met hun idool samen op de mat te staan. Met de turnsessie, een initiatief van Derwaels sponsor vdk bank, wil onze turntrots een nieuwe generatie gymnasten warm maken om op hoog niveau te gaan turnen. ​ ​ ​ ​ 

Wie wil er nu niet gecoacht worden door een olympisch kampioene? Zo moeten meer dan honderd jonge gymnasten de voorbije maand ook gedacht hebben. Zij schreven zich massaal in voor een exclusieve turnsessie onder leiding van hun idool Nina Derwael, olympisch kampioene op de brug met ongelijke leggers. Voor twintig onder hen kwam hun droom dit weekend uit.

De zusjes Lillie en Ellie Van Kesbeeck en de jarige Marit Ternest beleefden de middag van hun leven: “Deze dag gaan we nooit meer vergeten. De tips die Nina ons heeft meegegeven gaan we blijven gebruiken bij onze eigen oefeningen. Dan worden we misschien ooit wel zo goed als haar.” 

Belgische gymkoningin als coach

Voor Nina Derwael was het een blij weerzien met ​ haar vertrouwde Gentse Topsporthal aan de Watersportbaan. De olympisch kampioene genoot zichtbaar van het coachen van de jonge atleten.

“Ik vind het bijzonder fijn om jonge talenten vanuit mijn ervaring beter te maken. Hun enthousiasme doet me altijd terugdenken aan toen ik hun leeftijd had. Het verbaast me elke keer opnieuw hoe snel ze dingen oppikken en blij zijn als hun oefening lukt.”
Nina Derwael 

Volgende generatie leert de ‘Derwael’ ​ 

Initiatiefnemer vdk bank organiseerde de exclusieve turnsessie met één van ‘s lands grootste uithangborden voor het derde opeenvolgende jaar. Doel is niet zozeer om de gymnasten technisch moeilijke oefeningen zoals de ‘Derwael’ te leren, maar vooral om volgende generaties te inspireren en te motiveren om hun dromen na te jagen.

“De turnsessie die we vandaag samen met Nina organiseerden, sluit helemaal aan bij het DNA van vdk bank. Wij willen de jongere generatie sterker en beter maken. Dat doen we door hen een extra duwtje in de rug te geven met hun centen, maar ook door hen te ondersteunen om hun passies ten volle te beleven.”
Leen Van den Neste, CEO van vdk bank

***

Over vdk bank
vdk bank is een ethische, duurzame bank in volle expansie. Al sinds 1926 kunnen individuen en gezinnen met een hart voor hun omgeving bij de bank ethisch verantwoord bankieren.
Intussen telt de bank 61 buurtkantoren verspreid over Vlaanderen, want vdk bank blijft inzetten op bankieren van mens tot mens. De bank heeft momenteel ongeveer 135.000 klanten in Vlaanderen.Voor meer info:
www.vdk.be

Bert Bouserie

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact