Liantis en UNIZO nemen feestelijke intrek in gloednieuwe kantoren in Hasselt

Projectontwikkelaars Ciril en Futurn leveren klimaatvriendelijk en op maat gemaakt kantoorgebouw op in Heros-bedrijvenpark 

HR-dienstengroep Liantis en ondernemersorganisatie UNIZO Limburg hebben hun nieuwe kantoren aan de Herkenrodesingel in Hasselt feestelijk geopend. “Vanuit deze prachtige nieuwe locatie willen we Limburgse ondernemers nog beter ondersteunen op elk moment van hun ondernemerstraject”, klinkt het. Het gloednieuwe kantoorgebouw is een klimaatvriendelijke realisatie van de projectontwikkelaars Ciril en Futurn en architectenbureau Mamu Architects.

Het Heros-bedrijvenpark, gelegen op de voormalige Concentra-site, heeft er een gloednieuw kantoorgebouw bij. Het bestuur en de medewerkers van Liantis, UNIZO Limburg en Bouwunie Limburg hieven gisterenavond samen met Hasselts burgemeester Steven Vandeput en tal van genodigden het glas op de officiële opening. 

"Van hieruit gaan we Limburgse ondernemers nog beter ondersteunen, en dat gedurende hun ganse ondernemerstraject. Dat gaat van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een hr- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot zelfs aan de pensionering. Dat doen we met advies en begeleiding op maat, maar even goed met opleidingen en infosessies. Dit kantoor moet een bruisende ontmoetingsplek worden voor ondernemers, werkgevers en hun raadgevers-accountants.”
Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij Liantis

Voor UNIZO Limburg is de nieuwbouw de spreekwoordelijke kers op de taart van het ambitieuze vernieuwings- en professionaliseringstraject dat de ondernemersorganisatie de voorbije jaren heeft doorlopen.

“Het is niet zomaar een kantoor, het is een omgeving waarin de bedrijfscultuur van UNIZO tot in het kleinste detail tot uiting komt. We hebben maximaal ingespeeld op de behoeften van de medewerkers. Digitalisering, circulariteit en een stimulerende werkomgeving staan er centraal. Hier wordt kruisbestuiving gestimuleerd en worden medewerkers aangemoedigd om optimaal samen te werken. En dat zal zijn vruchten afwerpen. De voorbije jaren zijn we zeer sterk gaan inzetten op de ondersteuning van zoveel mogelijk Limburgse ondernemers via advies en begeleiding. We willen een écht klankbord zijn voor hen. Vanuit dit nieuwe kantoor krijgt die ondersteuning een extra boost.”
Gedelegeerd bestuurder Bart Lodewyckx
Het nieuwe kantoorgebouw van Liantis en UNIZO Limburg in Heros-bedrijvenpark.Klimaatvriendelijk project
Het nieuwe kantoorgebouw van Liantis en UNIZO Limburg in Heros-bedrijvenpark.Klimaatvriendelijk project

Het nieuwe gebouw aan de Herkenrodesingel – ontworpen door het Hasseltse architectenbureau Mamu Architects - werd gerealiseerd door de projectontwikkelaars Ciril en Futurn, in samenwerking met aannemers Democo, Deholi (afwerking), AEW (elektriciteit) en Vandenbriele (HVAC/sanitair). Zij leverden samen een klimaatvriendelijk project op.

“Alle fossiele brandstoffen zijn geweerd en er is gekozen voor een lucht/water- warmtepompsysteem en klimaatplafonds, waarmee je verschillende lokalen, eilanden en zones onafhankelijk van elkaar kan koelen en verwarmen. Daarnaast wordt ook het regenwater van het dak afgevoerd naar een ondergrondse hemelwatertank van circa 50.000 liter waar het wordt gefilterd en klaar is voor hergebruik.”
Thibaud Demot van projectontwikkelaar Ciril

Bovendien is het kantoorgebouw vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Daarnaast is er ook een ondergrondse parking voorzien met 60 fietsstaanplaatsen en 145 parkeerplaatsen. Bovengronds is er ruimte voor 15 parkeerplaatsen en 9 fietsstaanplaatsen voor bezoekers.

Heros Business Park

Het gloednieuwe bedrijfsgebouw is een mooie aanvulling op het Heros Business Park, dat gefaseerd wordt vormgegeven. Aan het meest oostelijke deel, aan de Demer, is momenteel nog plaats voor één (kantoor)project op maat, met daarachter ruimte voor nieuwe KMO-units. 

“Het 5.200 m² grote gebouw is voor ons de kers op de taart”, aldus Frederik Baert, managing partner bij ontwikkelaar Futurn. “Het vervolledigt de indrukwekkende toegangspoort tot Heros Business Park, het multifunctionele bedrijvenpark dat we sinds 2016 vormgeven langsheen de Herkenrodesingel in samenwerking met Ciril en Mamu Architects. Ondertussen bereiden we de laatste fase van het project voor op het perceel geflankeerd door de hoofdzetel van Mediahuis en de Demer”, vult medezaakvoerder Gunther Biddelo aan.

Meer informatie over de volledige site is terug te vinden op de website https://www.herosbusinesspark.be/.

Thomas Bijnens

Marketing directeur, Ciril

Martijn Vanhinsberg

Woordvoerder, Liantis

Joost Freys

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact