Kasper (15) verkozen tot strafste ‘Persoonlijkheid van het Jaar’ onder 10.000 scheidsrechters in Vlaanderen

Winnaar en Vlaamse Sportfederatie geven vandaag samen startschot van ‘Week van de Official’

De Vlaamse Sportfederatie heeft Kasper Meyers (15) uit Ranst uitgeroepen tot allereerste ‘Official Personality’ van het jaar, zeg maar de strafste persoonlijkheid onder alle officials, scheidsrechters en juryleden in de sportsector in Vlaanderen. Hij verzamelde de voorbije twee weken de meeste stemmen van de 25 finalisten uit verschillende sportdisciplines. Met de gloednieuwe sporttrofee zet de Vlaamse Sportfederatie de tomeloze inzet van meer dan 10.000 refs in Vlaanderen in de verf en geeft zo het startschot van de Week van de Official, die loopt van zaterdag 7 oktober tot zondag 15 oktober.

De amper 15-jarige Kasper Meyers uit Ranst mag zich vanaf vandaag met trots de allereerste ‘Official Personality’ van het jaar noemen. De jonge snaak speelt zelf al 8 jaar rugby en is intussen ook rugby official in opleiding bij de Diabolos Rugby Club in Schilde. Hij kreeg de voorbije weken op Facebook en Instagram maar liefst 2.000 stemmen van over heel Vlaanderen achter zijn naam, waardoor hij zich vandaag officieel de strafste persoonlijkheid onder de refs in Vlaanderen mag noemen. Hij haalde het in een nek-aan-nekrace van Jan Wymeersch van Cycling Vlaanderen en Galina Biegeleisen van Gymfed Vlaanderen. 

Trofee en cadeaucheque

Kasper werd vandaag in het sportcentrum Wilrijkse Plein uitgebreid in de bloemetjes gezet. Net voor hij een jeugdwedstrijd op de Antwerp Rugby Club in goede banen leidde, kreeg hij een mooie trofee en cadeaucheque uit handen van Mathias Rondou, directeur van Rugby Vlaanderen. 

“We hebben Kasper genomineerd omdat we zijn inzet en drive enorm bewonderen. Hij is ook een zeer mondige, zelfverzekerde jongeman. Ik ben fier dat hij gekozen is uit alle andere genomineerden in Vlaanderen. Dat hij zoveel stemmen heeft, bewijst bovendien dat het aanzien en respect voor de ref in het rugby hoog is en daar ben ik blij om. Met Kasper als boegbeeld hopen we dat meer jongeren van binnen én buiten het rugby interesse hebben om ref te worden. Het is een andere manier om de sport te beleven en je kan er ook carrière in maken. Zo zijn er verschillende scheidsrechters in België die internationaal fluiten.” - Mathias Rondou, Directeur Rugby Vlaanderen.

Jong en oud warm maken

Vlaanderen telt al meer dan 10.000 officials, maar er is extra instroom nodig om de vele wedstrijden in alle sporttakken ieder weekend te laten doorgaan. Zo’n vier op de tien sportfederaties geven aan dat ze dringend nood hebben aan nieuwe refs en juryleden. Net daarom organiseerde de Vlaamse Sportfederatie dit jaar voor het eerst de zoektocht naar de strafste persoonlijkheid onder de officials.

“Het is niet evident om in elke sporttak voor elke wedstrijd een opgeleide official te vinden. Daarom hebben we deze wedstrijd georganiseerd. Niet alleen om vers bloed te vinden, maar ook om de rol van official aantrekkelijker te maken en meer respect te krijgen voor de inzet van de duizenden mannen en vrouwen die als scheidsrechter op de Vlaamse sportterreinen actief zijn. Vlaanderen heeft de voorbije weken massaal gestemd op de verschillende kandidaten en we zagen veel positieve reacties. Dat bewijst dat er heel wat mensen het belang van officials in de kijker willen zetten.” - Sara Pannecoucke, verantwoordelijke ‘Week van de Official’ bij de Vlaamse Sportfederatie 

Startschot ‘Week van de Official’

De wedstrijd ‘Official Personality’ van het jaar is meteen ook het officiële startschot van de ‘Week van de Official’ die loopt tot 15 oktober. Tijdens de Week van de Official zetten sportfederaties en -clubs de duizenden officials in de bloemetjes die de georganiseerde wedstrijden in Vlaanderen in goede banen leiden.

Wie zelf de smaak te pakken gekregen heeft om official te worden, kan informatie inwinnen bij een sportclub in de buurt of de federatie van zijn/haar favoriete sport.

***

Over de Vlaamse Sportfederatie
De Vlaamse Sportfederatie vzw is de koepelorganisatie voor sportfederaties en hun sportclubs in Vlaanderen. Goed voor 1,4 miljoen sporters in Vlaanderen, die sporten in meer dan 18.500 sportclubs. De Vlaamse Sportfederatie versterkt sportfederaties en sportclubs, zodat meer mensen in Vlaanderen kwalitatief aan sport kunnen doen.Meer info op: www.vlaamsesportfederatie.be

Arno Creve

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact