ION Residential Platform voltooit de aankoop van SRB-Invest van AG Real Estate

ION Residential Platform (IRP) neemt 100% van de aandelen van de vennootschap SRB-Invest over van AG Real Estate. SRB-Invest is eigenaar van de woonzorgcentra Beukenhof (Kalmthout) en Brugse Vaart (Gent). De residenties bieden samen 294 zorgbedden en 20 assistentiewoningen en worden uitgebaat door Vulpia, een gevestigde Belgische exploitant.

De transactie werd op donderdag 16 november 2023 afgerond. IRP is de joint venture tussen ION, Bouwinvest en CBRE IM, die zich richt op investeringen in Belgisch woonvastgoed. Voor AG Real Estate, maakt de transactie deel uit van een weloverwogen strategie om zich verder te focussen op haar rol als eigenaar en beheerder van de portefeuille van seniorenhuisvesting ​ 

Beide residenties zijn verhuurd aan de gevestigde uitbater Vulpia, en dit op basis van triple net huurovereenkomsten, met resterende huurtermijnen van meer dan 20 jaar. Vulpia is een van de grootste onafhankelijke woonzorguitbaters in België, met meer dan 4.000 bedden verspreid over 40 residenties. De uitbater heeft meer dan 25 jaar ervaring in de Belgische ouderenzorgsector.

Sam Bordon, Head of Investment bij ION: “Dit was een geweldige kans om twee strategisch gelegen woonzorgcentra toe te voegen aan onze groeiende portefeuille. Beide residenties presteren sterk en Vulpia heeft een uitstekende track record op de Belgische markt. De langetermijnvooruitzichten voor de Belgische ouderenzorgsector zijn zeer aantrekkelijk.”

Beukenhof ​ - Kalmthout

Woonzorgcentrum Beukenhof is strategisch gelegen op een groene locatie in het centrum van Kalmthout, net ten noorden van Antwerpen. In 1996 was Beukenhof het allereerste operationele woonzorgcentrum van Vulpia. Het gebouw is in 2016 aangekocht door AG Real Estate en werd in 2019 grondig gerenoveerd. Om aan de sterke vraag te kunnen voldoen, werd de residentie in 2019 en 2022 ook tweemaal uitgebreid. De residentie heeft vandaag een capaciteit van 163 bewoners.

Brugse Vaart - Ghent

Brugse Vaart is uitstekend gelegen in Mariakerke, in de Gentse rand, op 8 kilometer van het stadscentrum. Het pand werd in 2016 opgeleverd en voldoet aan de moderne energievereisten. Het omvat een woonzorgcentrum met een capaciteit van 131 bewoners en een apart gebouw met 20 assistentiewoningen.

In beide panden heeft Vulpia maatregelen genomen om het energie- en waterverbruik te monitoren en sterk te verminderen. Zo zijn in 2022 op beide gebouwen ook zonnepanelen geplaatst. IRP en Vulpia zijn van plan om in de toekomst verdere duurzaamheidsoptimalisaties te onderzoeken. 

Nicolas De Blieck, Senior Investment Manager bij AG Real Estate, licht toe: "Deze transactie illustreert onze wens om onze expertise te concentreren op het directe en actieve beheer van onze portefeuille van seniorenhuisvesting. We zijn vastberaden om de verwachtingen te overtreffen in onze rol als beheerder en operator, waardoor het vertrouwen dat onze bewoners, ons team en onze strategische partners in ons stellen, wordt verstevigd.”

Sam Bordon

Head of Investment, ION

Aurore Moens

Communication Manager, AG Real Estate

Roxane Decraemer

Strategic Marketing, External Communication & PR Manager, AG Real Estate

Over ION Residential Platform

ION Residential Platform is een strategisch partnerschap tussen een van de toonaangevende Belgische vastgoedontwikkelaars, ION, en de institutionele vermogensbeheerders CBRE Investment Management en Bouwinvest Real Estate Investors. Samen investeren we in betaalbare, kwalitatieve en duurzame huisvesting in belangrijke stedelijke gebieden in heel België.

Voor meer informatie: https://www.ion.be/nl 

Over AG Real Estate

AG Real Estate, een 100% dochteronderneming van AG Insurance, is een geïntegreerde vastgoedmakelaar, actief in België, Frankrijk, Luxemburg en op bepaalde geselecteerde Europese markten met expertise in verschillende domeinen: Asset & Property Management, Development & Construction Management, PPP, Vastgoedfinanciering en Car Park Management via haar dochteronderneming Interparking. AG Real Estate speelt een hoofdrol in de stedelijke context en telt meer dan 250 medewerkers met uiteenlopende profielen en competenties. 

Met een portefeuille van meer dan 6,5 miljard euro in beheer – voor eigen rekening en voor rekening van derden – doet AG Real Estate al het mogelijke om op verantwoorde wijze tegemoet te komen aan de nieuwe stedelijke behoeften. AG Real Estate hanteert hiertoe een beleid van duurzame ontwikkeling met het oog op nog meer zingeving voor zijn projecten.

Voor meer informatie: www.agrealestate.eu 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact