ION Residential Platform (IRP) en Thomas & Piron ondertekenen akkoord voor build-to-rent in Namen

ION Residential Platform (IRP) verwerft 100% van de aandelen van Asty Moulin Properties, de eigenaar van het gebouw 'Limosin' van het project Asty Moulin, dat ontwikkeld wordt door Coeur de Ville (Thomas & Piron). IRP is een joint venture tussen ION, Bouwinvest en CBRE IM, een investeringsmaatschappij die inzet op duurzame en betaalbare huurwoningen in steden in België. 

Het project Asty Moulin in Namen.
Het project Asty Moulin in Namen.

De transactie gebeurt onder voorbehoud van de oplevering van het gebouw. Die wordt verwacht in de zomer van 2025. Coeur de Ville en Thomas & Piron Bâtiment zullen de ontwikkeling van het gebouw voor hun rekening nemen tot aan de oplevering.

'Limosin' is de tweede fase van het project Asty Moulin net ten noorden van het stadscentrum van Namen, waarbij de voormalige "emaillerie" een nieuwe bestemming krijgt. Het is een van de grootste residentiële ontwikkelingsprojecten in Namen. Het project is gelegen in de snel opwaarderende wijk Saint-Servais en is gemakkelijk bereikbaar, zowel van binnen als van buiten de stad. Bij oplevering zal het project niet alleen meer dan 330 appartementen omvatten, maar ook 2.500m² aan diensten en commerciële ruimtes, een school en 341 parkeerplaatsen. De architecten van het project zijn "L'Atelier de l'Arbre d'Or" en "Qbrik Architects".

"Dit stedelijke herontwikkelingsproject omvat alle expertise van ons bedrijf, zowel op het vlak van projectontwikkeling als op het vlak van constructie. Denk maar aan de keuze van de locatie, die op enkele minuten van het stadscentrum ligt, gemakkelijk bereikbaar is en toegang biedt tot tal van faciliteiten. Maar evenzeer de efficiënte en doordachte bouw-, renovatie- en duurzaamheidstechnieken die we toepassen." - Joël Polus, CEO van Coeur de Ville

Het Limosin-gebouw van 5.400 m² zal ruimte bieden aan 62 huurappartementen met een bewoonbare oppervlakte tussen 48 en 132 m², en 46 ondergrondse parkeerplaatsen. De appartementen krijgen een EPC-label A en zullen dus erg duurzaam zijn. Het gebouw wordt uitgerust met zonnepanelen en dankzij het gebruik van warmtepompen zal het volledig vrij zijn van fossiele brandstoffen. Daarmee zullen de appartementen tot de duurzaamste op de Naamse markt behoren.

“Door de hoge inflatie en rentevoeten merken we een zeer sterke vraag naar betaalbare huurappartementen in grote steden in België, waaronder Namen. Dit was een geweldige kans om een modern en duurzaam gebouw in de stad te verwerven. De nadruk op duurzaamheid en betaalbaarheid sluit perfect aan bij de doelstellingen van onze investeringsstrategie." - Sam Bordon, Head of Investment bij ION

Thomas & Piron werd in deze transactie geadviseerd door Linklaters. ION Residential Platform werd geadviseerd door Stibbe (juridisch) en PwC (fiscaal).

Joël Polus

CEO, Coeur de Ville SA (Groupe Thomas & Piron)

Sam Bordon

Head of Investment, ION

Over ION Residential Platform

ION Residential Platform is een strategische samenwerking tussen een van de toonaangevende Belgische vastgoedontwikkelaars, ION, en de institutionele vermogensbeheerders CBRE Investment Management en Bouwinvest Real Estate Investors. Samen investeren de partners in betaalbare, kwalitatieve en duurzame huurwoningen in belangrijke stedelijke gebieden in België.

Over Coeur de Ville / Thomas & Piron Bâtiment

Coeur de Ville en Thomas & Piron Bâtiment zijn dochterondernemingen van de groep Thomas & Piron.

De groep Thomas & Piron is actief in de bouw, vastgoedontwikkeling en burgerlijke bouwkunde. De groep werd 47 jaar geleden opgericht en is vandaag marktleider in huisvesting in België. Thomas & Piron is ook sterk aanwezig in het Groothertogdom Luxemburg en breidt uit in Frankrijk, Zwitserland, Portugal en Marokko.

De bedrijfscultuur is gebaseerd op waarden die worden gedeeld door de 3.352 medewerkers en respect voor de identiteit van de bedrijven die het overneemt. Daardoor is Thomas & Piron een erg gewaardeerde werkgever in binnen- en buitenland.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact