In 24/7 rouwkamer in Turnhout en Beerse neem je afscheid wanneer en hoelang je wil

Uitvaartzorg Van Dooren en Sneyders speelt in op de groeiende behoefte aan meer fysieke rouwtijd vlak na overlijden

Afscheid nemen doe je maar één keer. Helaas is er in onze drukke maatschappij niet altijd de nodige tijd en ruimte voor. Daarom biedt Uitvaartzorg Van Dooren in Turnhout en ​ Sneyders in Beerse, partner van uitvaartspecialist DELA, rouwkamers aan waar je de klok rond de laatste momenten tot aan de uitvaart met de overleden dierbare kan doorbrengen. Het concept is uniek in de regio. “De mensen zijn achteraf enorm dankbaar, want uitgebreid en fysiek afscheid nemen, kan een positieve impact hebben op het rouwproces”, legt uitvaartonderneemster Mady Engelen uit.

Een huiselijk studiootje, zo kan je de 24 uursrouwkamers bij Uitvaartzorg Van Dooren en Sneyders in Turnhout en Beerse het beste omschrijven. ​ Nabestaanden krijgen een sleutel en hebben dag en nacht toegang om in alle privacy afscheid te nemen van hun pas overleden dierbare. Ze kunnen de kamer ook aankleden met foto’s en persoonlijke spullen: kinderen kunnen er bijvoorbeeld tekeningen ophangen of knuffels neerleggen, wat hen kan ondersteunen in hun rouwproces.

“Het overlijden van een naaste brengt heel wat emoties teweeg die de nodige tijd en ruimte moeten krijgen. Een uitvaart is voor veel families ook het ogenblik waarop ze elkaar terug zien en veel tijd met elkaar doorbrengen om allerlei zaken te regelen. Om daaraan tegemoet te komen, bieden we naast de courante kamers met tijdslots waarbinnen de familie afscheid kan nemen, nu deze twee grote familiekamers aan die dag en nacht toegankelijk zijn.”
Mady Engelen, uitvaartonderneemster bij Van Dooren en Sneyders, partner van uitvaartspecialist DELA

Alternatief voor thuisopbaring

Terwijl thuisopbaring vroeger een gangbaar ritueel was, is het vandaag uitzonderlijk. Toch merkt Uitvaartzorg Van Dooren en Sneyders dat er behoefte is om meer tijd te spenderen bij de overledene. De 24 uursrouwkamer biedt dan een mooi alternatief. Toch is het concept nog te weinig gekend in Vlaanderen, volgens de uitvaartonderneemster.

“We hebben de eerste 24 uursrouwkamer zo’n tien jaar geleden ingericht nadat ik het had opgemerkt tijdens een bezoek bij collega’s in Nederland. Bij onze noorderburen zijn 24 uursrouwkamers al sterk ingeburgerd en ook in Wallonië komen ze op, terwijl in Vlaanderen veel mensen het bestaan ervan niet kennen. Als het bij ons vandaag gekozen wordt, gaat het vaak om plotse overlijdens, ongelukken of bij het afscheid van een kindje. Maar het kan ook praktisch zijn voor de nabestaanden die verder weg wonen of wisselende werkuren hebben. De nabestaanden die voor de kamer kiezen zijn achteraf enorm dankbaar en tevreden dat zij over deze rouwkamer konden beschikken. Het was voor hun een extra moment om sereen afscheid te kunnen nemen in alle privacy.”
Mady Engelen, uitvaartonderneemster Van Dooren en Sneyders

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact