Gentse The Harbour neemt financieringsbureau Credion België over en verankert zich naast Gent ook in Brugge, Kortrijk, Leuven en Genk

Het Gentse The Harbour, een van de grootste ​ bedrijfsfinancieringsbureaus in ons land, neemt Credion België over. Dat adviesbureau is in ons land actief in Brugge, Kortrijk, Leuven, Genk en Gent en focust op alternatieve financiering voor kmo’s. Met de overname verankert The Harbour zich niet alleen verspreid over het hele Vlaamse grondgebied, maar breidt het ook zijn diensten uit van start-ups en scale-ups naar meer gevestigde kmo’s. 

The Harbour specialiseert zich sinds zijn oprichting in alternatieve financieringsmogelijkheden voor start-ups en scale-ups en is in dat domein één van de grootste spelers in ons land. Met de overname van Credion, dat sinds een jaar actief is in ons land en financieringsadvies geeft aan gevestigde kmo’s, breidt The Harbour zijn dienstverlening uit naar het segment van kleine en middelgrote bedrijven. The Harbour neemt meteen ook de kantoren van Credion over in Gent, Brugge, Kortrijk, Leuven en Genk. 

Alternatieve financieringsbronnen

Uit cijfers van de Febelfin bleek gisteren nog dat ondernemingen steeds minder gemakkelijk een krediet krijgen van hun bank. Gevolg is dat ze vaker moeten aankloppen bij adviesbureaus die alternatieve financieringsbronnen zoeken. The Harbour bevestigt die trend en merkt dat zelfs gevestigde kleine en middelgrote bedrijven steeds betere papieren moeten voorleggen aan hun huisbankier om een lening te krijgen. De digitalisering bij de banken - en het sluiten van hun kantoren - zorgt er bovendien voor dat de relatie met hun professionele klanten vertroebelt. Wat eerder al het geval was voor start-ups, is de voorbije maanden nu dus ook een enorme uitdaging geworden voor kmo’s. 

Aelbrecht Van Damme, CEO van The Harbour: “We zijn zeer blij dat we met de overname van Credion onze expertise op vlak van alternatieve financiering nu ook meer kunnen inzetten voor kmo’s. Steeds meer ondernemers in ons land zoeken een gespreide financieringsmix om voldoende kapitaal op te kunnen halen. Een groter deel van de koek moet dezer dagen komen van crowdlending en private investeerders. Om pakweg 1 miljoen euro op te halen, moesten kmo’s vroeger bij de bank aankloppen, nu moeten ze daar 3 à 4 financieringskanalen voor rond de tafel brengen. Dat maakt kapitaaloperaties een stuk complexer dan vroeger.”
Aelbrecht Van Damme, CEO The Harbour
Aelbrecht Van Damme, CEO The Harbour

Aelbrecht Van Damme

CEO, The Harbour

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met