Geert Deschoolmeester is nieuwe CEO van DELA België

Sandra Schellekens komt aan het hoofd van DELA Nederland en wordt bestuursvoorzitter van de DELA Groep

Geert Deschoolmeester (53) is de nieuwe CEO van uitvaartspecialist DELA in België. Hij volgt in die functie Sandra Schellekens (58) op. Zij vervangt Edzo Doeve, die op pensioen gaat, als bestuursvoorzitter van de DELA Groep en wordt CEO van DELA Nederland. Geert Deschoolmeester was de voorbije 30 jaar actief in de financiële sector. Hij bekleedde diverse (internationale) functies bij ING en Allianz. 

DELA België, deel van coöperatie DELA, krijgt een nieuwe CEO. Sandra Schellekens, die sinds 1 januari 2020 aan het hoofd stond van de uitvaartspecialist in België, werd op zaterdag 27 januari als directievoorzitter van DELA Groep geïnstalleerd. Ze treedt er in de voetsporen van Edzo Doeve die met pensioen gaat. Geert Deschoolmeester neemt de fakkel van Sandra Schellekens in België over. 

“Sandra heeft de voorbije vier jaar het coöperatieve gedachtegoed van DELA in België uitgedragen naar medewerkers en mensen die een dierbare verloren. Op die fundamenten zal ik samen met de bijna 800 medewerkers in België verder bouwen. Ons maatschappelijk engagement om zoveel mogelijk mensen te ontzorgen en bij te staan op die moeilijke momenten rondom het afscheid en overlijden zal daarbij de rode draad blijven vormen.” ​
Geert Deschoolmeester, nieuwe CEO van DELA België

Ruime ervaring in de financiële sector

Geert Deschoolmeester studeerde af als handelsingenieur aan de KU Leuven en behaalde later nog een master in marketing aan de Vlerick Business School. Na zijn studies ging hij aan de slag bij de ING Groep. Hij bekleedde er diverse nationale en internationale functies om vervolgens 7 jaar bij verzekeraar Allianz aan de slag te gaan in leidinggevende functies. In januari 2020 maakte hij de overstap naar DELA België, waar hij tot nu Managing Director Insurance was en deel uitmaakte van de Directie.

“Geert bouwde doorheen de jaren een ruime ervaring op in de verzekeringswereld en maakte van klantgericht denken en werken zijn stokpaardje. Hij werkt sinds januari 2020 voor ons als directeur Verzekeren en kent onze organisatie ondertussen dus heel goed. Dat zal hem helpen om onze uitvaartverzekering en onze expertise in de uitvaartzorg nog dichter bij elkaar te brengen, vertrekkend vanuit de behoeftes van onze klanten. Zo kunnen we onze families nog beter bijstaan bij hun verdriet.”
Sandra Schellekens, uittredend CEO van DELA in België

***

Over DELA
DELA staat voor “Draagt Elkanders Lasten” en maakt deel uit van een coöperatie. DELA is gespecialiseerd in alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met afscheid en ontzorgt mensen op één van de moeilijkste momenten van hun leven: het afscheid van een dierbare. Onze organisatie bestaat reeds meer dan 80 jaar en is sinds 1989 aanwezig in België, waar ze bijna 800 medewerkers telt die helpen vóór, tijdens en na een uitvaart. DELA is vooral gekend als uitvaartverzekeraar, maar heeft ook 65 hooggekwalificeerde uitvaartcentra op meer dan 120 locaties in België, 3 crematoria en een repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem. Bovendien staan 26 consulenten nabestaandenzorg dagelijks klaar om de nabestaanden na de uitvaart te helpen met praktische en administratieve beslommeringen. DELA doet ongeveer 80% van de repatriëringen en begraaft 1 op de 10 Belgen. DELA staat er dan ook om gekend dé uitvaartspecialist van België te zijn. Vanuit haar sociale betrokkenheid richtte DELA het DELA Fonds op, dat initiatieven steunt die het moeilijke moment rondom het afscheid draaglijker willen maken.

Bert Bouserie

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met