EnergyVision duikt als eerste energieleverancier ooit onder sociaal tarief

Groene stroomaanbieder lanceert meteen ook tweede energiecontract voor huurders en appartementsbewoners

De groene energieleverancier EnergyVision duikt als eerste stroomaanbieder ooit in ons land onder het sociaal tarief. Dat doet het met haar contract met gratis zonnepanelen (Goedkope Stroom + Eigen Zon). “Concreet geven we klanten in het eerste jaar een extra korting, ook retroactief, waardoor ons al bijzonder goedkoop tarief nog verder daalt en zelfs onder het sociaal tarief blijft”, aldus CEO Maarten Michielssens. Tegelijk lanceert EnergyVision deze week een nieuw groene stroomcontract ​ (Goedkope Stroom), specifiek voor klanten die al zonnepanelen hebben of geen (bijkomende) zonnepanelen kunnen plaatsen, zoals huurders en appartementsbewoners. 

Eind april lanceerde EnergyVision het allereerste energiecontract in ons land dat gezinnen een extreem lange bescherming biedt tegen prijsschommelingen op de markt. En dat door gratis zonnepanelen te koppelen aan de contracten. Zo is het mogelijk om tot 70% van de energiefactuur voor minstens tien jaar vast te klikken aan een vast tarief. De langste formule ooit op de Belgische markt. Hoewel de interesse groot is, merkte EnergyVision uit gesprekken met klanten en organisaties zoals Test-Aankoop op dat er nog enkele drempels waren. 

“Die halen we nu weg. We passen de voorwaarden aan, ook retroactief. Zo kan je nu na vijf jaar de zonnepanelen laten weghalen en het contract stopzetten. We willen klanten zekerheid bieden, maar hen niet vastzetten. Daarnaast geven we hen in het eerste jaar nog een extra korting, waardoor ons tarief zelfs onder het sociaal tarief duikt, dat doorgaans al 30% onder het gemiddelde energietarief ligt.” Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision

Energiecontract voor huurders

Tot nog toe mikte het energiebedrijf vooral op gezinnen die nog geen zonnepanelen hadden. Vanaf vandaag komt daar verandering in en biedt EnergyVision ook de mogelijkheid om zonder zonnepanelen een groene stroomcontract af te sluiten dat extreem lange bescherming biedt tegen prijsschommelingen op de markt. Met het aanbod “Goedkope Stroom” stelt de energieleverancier ook mensen die al zonnepanelen hebben, en huurders en bewoners van appartementen - die vaak zelf niet kunnen beslissen om zonnepanelen te laten plaatsen - ​ in staat om bewust voor lokale, groene energie te kiezen. 

“Het principe van dit nieuwe product is hetzelfde: 10 jaar zekerheid met een goedkoop vast tarief. En dat in een markt waarin vele leveranciers net inzetten op variabele en dynamische contracten, en dus onzekerheid. Alles bij elkaar, kan je ook met deze formule 70 tot 90% van je factuur voor jaren indekken tegen prijsschommelingen. En behoud je tegelijk ook het voordeel van een variabel contract: ben je niet meer tevreden, dan kan je elke maand opzeggen, zonder kosten.” Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision

Alle stroom komt uit de eigen productie van EnergyVision, die in de komende maanden en jaren nog een stuk wordt opgevoerd door onder andere grote zonneparken op de luchthaven van Oostende en in Wallonië. Het vaart daarmee tegen de stroom in, in een crisisperiode voor installateurs van zonnepanelen.

Aanbod met gas

Om het aanbod in Vlaanderen open te stellen voor nog meer mensen, en zo nog meer Vlamingen de omslag naar groene energie te laten maken, voegt EnergyVision nu ook de mogelijkheid toe om - naast 100% groene stroom - ook aardgas af te nemen. 

“EnergyVision is opgericht om mensen te helpen en goed te doen voor de planeet. En nu verkopen we gas. Waarom? Het antwoord is heel eenvoudig: omdat we onze klanten letterlijk niet in de kou willen laten staan. We kunnen moeilijk zeggen dat we zoveel mogelijk mensen willen helpen, als we tegelijk een grote groep uitsluiten. Bijna alle gezinnen verwarmen hun woning nog op gas. De meeste gezinnen en huishoudens kopen hun gas en elektriciteit bij één en dezelfde leverancier. Als wij ons te goed voelen om gas te verkopen, dan sluiten we heel veel mensen uit: vaak mensen die in weinig energie-efficiënte woningen wonen, net die mensen die we willen ontzorgen.” Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision

Het gasaanbod komt er wel met duidelijke engagementen. Zo is het alvast niet mogelijk om alleen gas aan te kopen bij EnergyVision. Dat moet steeds gebeuren in combinatie met de 100% groene stroomcontracten die het aanbiedt.

“We willen daarnaast met onze klanten bekijken om tegen 2030 weg te stappen van gas, en in de plaats de huizen te verwarmen met warmtepompen, die op groene energie draaien. Dat doen we op een betrokken manier. We willen onze klanten niet op kosten jagen en daarom zijn wij bereid om de investering van de warmtepompen te dragen en zo de woning verder te verduurzamen. We verwachten dat de distributiekosten voor gas de komende jaren zullen stijgen, terwijl de technologiekosten dalen, en waardoor warmtepompen steeds meer een rendabel alternatief zijn.” Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision

Brussel

Terwijl de laatste vijf jaar vele energieleveranciers de Brusselse markt de rug toekeerden, lanceert EnergyVision (onder zijn merknaam Brusol) er binnenkort net een nieuw aanbod. Naar alle verwachting zal het energiebedrijf tegen het einde van de zomervakantie groen licht krijgen van de Brusselse energieregulator Brugel om een formule te lanceren die eveneens de goedkoopste van de markt zal zijn. ​ 

 

Over EnergyVision

Energiebedrijf EnergyVision werd opgericht in 2014 met als doel groene energie toegankelijk te maken voor iedereen. Het bedrijf financiert haar zonne- en laadinstallaties volledig zelf, waardoor er voor eindgebruikers geen technische of financiële barrières meer zijn om groene energie te kunnen afnemen. Met vestigingen in Gent, Brussel, Marokko en China, bouwt EnergyVision dagelijks aan een groenere wereld. De voorbije jaren heeft EnergyVision meer dan 20.500 energieprojecten gebouwd en geëxploiteerd, die meer dan 825 miljoen kWh groene elektriciteit per jaar opwekken. 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met