Eerste Belgisch Kampioenschap ‘virtueel’ biatlon: meer dan 170 deelnemers zakten af naar Hasselt

Belgische biatlonfederatie en sportpretpark Sparkx reiken zes titels uit aan virtuele biatlonners:

- jongens (10-18 jaar): Jonas Diels uit Kermt
- meisjes (10-18 jaar): Anastacia But uit Hasselt
- senioren mannen (18+): David Van Wichelen uit Geetbets
- senioren vrouwen (18+): Katleen Verhoeven uit Diegem
- veteranen mannen (60+): Jean van hemelrijk uit Vosselaar
- veteranen vrouwen (60+): Katharine Poelmans uit Hasselt

De Belgische biatlonfederatie Belgium Biathlon heeft zonet de allereerste Belgische kampioenen in het virtueel biatlon gekroond. Meer dan 170 deelnemers zakten zondag 1 oktober af naar Sparkx in Hasselt, het grootste sportpretpark van Europa. Voor een enthousiast publiek van meer dan 2.000 toeschouwers gaven ze het beste van zichzelf tijdens een korte sprint van in totaal 240 meter op een indoor langlauf toestel, gevolgd door 5 schoten en een eindsprint. Het initiatief toont dat je met technologie iedereen aan het sporten krijgt en helpt Belgium Biathlon de kleinere sport biatlon bekender te maken in ons land. ​ 

Het virtueel Belgisch kampioenschap wielrennen of het virtueel wereldkampioenschap roeien bestaan al langer, maar het allereerste Belgisch kampioenschap virtueel biatlon ging dit weekend pas voor het eerst door. Met dit nieuwe opmerkelijke BK wil het sportpretpark samen met de Belgische biatlonfederatie de sport bekender maken en misschien wel ​ een generatie nieuwe talenten ontdekken. Dit eerste BK was alvast een succes: niet minder dan 170 (amateur)sporters namen deel en meer dan 2.000 supporters kwamen de deelnemers aanmoedigen. 

“Tijdens het eerste Belgische Kampioenschap virtuele biatlon heb ik zelf kunnen vaststellen dat er in België wel wat biatlontalenten rondlopen. Mijn felicitaties aan alle deelnemers en winnaars. Ik ben er zeker van dat dankzij ons gezamenlijk initiatief met Sparkx enkele deelnemers en bezoekers onze Belgische biatleten in de toekomst zullen volgen tijdens hun verschillende internationale wedstrijden. Ik ben ervan overtuigd dat biatlon dankzij deze eerste virtuele kampioenschappen nog bekender en populairder zal worden in België.”
Viktor Krings, Secretaris-Generaal van de Belgische biatlonfederatie
“De opkomst voor dit eerste virtuele Belgische Kampioenschap biatlon overtreft onze stoutste verwachtingen. De kracht van sporten met behulp van technologie heeft zijn nut bewezen om Belgen te enthousiasmeren om te bewegen. Als er 1 op de 10 van de meer dan 2.000 supporters zin hebben gekregen om zich in te schrijven bij een biatlonclub of andere sportclub, is het allereerste BK virtuele biatlon meer dan geslaagd.”
Mathieu Renier, CEO van Sparkx

De zes winnaars

Hieronder nog even alle winnaars op een rijtje met hun winnende tijden.

  • Jongens (10-18 jaar): Jonas Diels (16) uit Kermt met 52:09
  • Meisjes (10-18 jaar): Anastacia But (14) uit Hasselt met 01:13:31
  • Senioren mannen (18+): David Van Wichelen (44) uit Geetbets met 0:51:35
  • Senioren vrouwen (18+): Katleen Verhoeven uit Diegem met 00:58:04
  • Veteranen mannen (60+): Jean van hemelrijk (62) uit Vosselaar met 01:05:06
  • Veteranen vrouwen (60+): Katharine Poelmans (60) uit Hasselt met 1:20:00

***

Viktor Krings

Belgium Biathlon

Bert Bouserie

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact