Duurzame vdk bank breidt netwerk verder uit met eerste vast kantoor in Limburg

vdk bank zet definitief voet aan grond in Limburg. De duurzame bank opent een eerste, vast kantoor in Hasselt. In 2023 hield vdk bank een pop-upkantoor open in Hasselt om te polsen naar de interesse in duurzaam en ethisch bankieren in de regio. Het aantal Limburgers dat er aanklopte om duurzaam en ethisch te sparen en beleggen, verdubbelde het voorbije jaar. “We wisten heel wat nieuwe spaarders en investeerders te overtuigen met onze duurzame spaar- en beleggingsproducten en woonkredieten. Logisch dus, dat we deze nieuwe klanten nu een vast contact bieden in een vast kantoor”, aldus Alain Servaes van vdk bank. 

Na Ronse begin dit jaar, vestigt vdk bank zich vanaf april definitief in Hasselt. De bank verruilt daarvoor haar pop-upkantoor aan de Koning Boudewijnlaan, voor een vast kantoor aan de Maastrichtersteenweg. Daarmee komt vdk bank tegemoet aan de stijgende vraag van Limburgers naar hoe banken hun geld zinvol aan het werk zetten. 

“Meer en meer Limburgers willen weten in welke bedrijven ze rechtstreeks of onrechtstreeks investeren, en of die het klimaat respecteren en oog hebben voor ethisch handelen. Dat hebben we het voorbije jaar zeker gemerkt in ons tijdelijke kantoor in Hasselt. Op een jaar tijd zagen we het aantal klanten dat zeker wil zijn dat hun geld niét gebruikt wordt voor investeringen in o.a. wapenhandel of fossiele brandstoffen verdubbelen.”
Alain Servaes, kantoorhouder vdk bank Hasselt

Spaarders verdubbelen

Dat vdk bank zich definitief vestigt in de Limburgse hoofdstad is een logische stap in het Belgische groeiverhaal van vdk bank. De bank zag in 2023 de groei van haar pop-upkantoor in Hasselt versnellen: van een 300-tal gezinnen in de regio ging het naar ruim 500 die vandaag duurzaam bankieren. Tegen eind 2024 mikt de bank op een nieuwe verdubbeling van het aantal spaarders in de regio. Ook duurzame woonkredieten moeten aan die groei bijdragen. 

“Het zijn heus niet alleen jongeren of jonge gezinnen die de stap zetten naar groen en ethisch bankieren of bewust kiezen voor een krediet dat terugvloeit naar onze maatschappij. Onder onze klanten tellen we ook steeds meer oudere generaties die nadenken over hoe ze onze wereld beter kunnen maken met hun spaarcenten. Dat de deur van onze bank letterlijk altijd open staat voor hen in combinatie met de komst van een nieuwe bankautomaat in Hasselt tegen de zomer, zal ons helpen in 2024 verder te groeien in Limburg.” ​
Alain Servaes van vdk bank

Zoon van Hasseltse bankier en ervaren kantoordirecteur 

Om verder te groeien in Limburg legt vdk bank zijn vertrouwen in de handen van Alain Servaes en Laurens Ory. Servaes (60) bouwde de voorbije twintig jaar verschillende kantoren uit in de financiële sector. Ory (32), geboren en getogen Hasselaar, kreeg de liefde voor het bankieren met de paplepel mee.

“Het is bijzonder fijn dat ik in de voetsporen van mijn papa kan treden. Hij was jarenlang actief als bankier op exact dezelfde plaats als waar ik mijn carrière zal verder zetten. De combinatie van Alains ervaring en mijn netwerk in de regio zullen ervoor zorgen dat we samen vdk bank in Limburg op de kaart zullen zetten en verder succesvol zullen uitbouwen de komende jaren.” ​ ​
Laurens Ory van vdk bank 

***

Over vdk bank
vdk bank is een ethische, duurzame bank in volle expansie. Al sinds 1926 kunnen individuen en gezinnen met een hart voor hun omgeving bij de bank ethisch verantwoord bankieren. Intussen telt de bank 61 buurtkantoren verspreid over Vlaanderen, want vdk bank blijft inzetten op persoonlijk bankieren. De bank heeft momenteel ongeveer 147.000 klanten in België.Voor meer info: www.vdk.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact