DELA stelt 11 ‘herinneringswandelingen’ in België voor om overledenen te eren

4 op de 10 Belgen verwerken verlies door te wandelen in de natuur

Wandelen in de natuur is niet alleen goed voor onze fysieke, maar ook voor onze mentale gezondheid. Vier op de tien Belgen vinden na het verlies van een dierbare troost door te stappen in het groen. Dat blijkt uit een rondvraag bij meer dan 2.000 Belgen in opdracht van DELA. De uitvaartspecialist bundelt daarom een aantal wandelingen verspreid over heel Vlaanderen (en een in Wallonië) in publiek toegankelijke natuurgebieden. “De natuur zorgt ervoor dat we sombere gedachten makkelijker even los kunnen laten”, zegt Marysia Kluppels van DELA. 

Sporten en wandelen in de natuur zorgt niet alleen voor mentale rust, maar kan ook sombere gedachten verdrijven. Steeds meer Belgen trekken daarom de natuur in na het overlijden van een dierbare. Dat merkt uitvaartspecialist DELA. Maar liefst vier op de tien Belgen geven in een grootschalige bevraging aan dat ze in de natuur gaan wandelen om troost te vinden na het verlies van een dierbare. 

Herinneringsbossen

In november 2022 plantte DELA samen met Natuurpunt drie publiek toegankelijke herinneringsbossen in Vlaanderen aan. De uitvaartspecialist werd daarvoor eind oktober nog beloond met de Decavi Award binnen de categorie Maatschappelijk engagement. 

Marysia Kluppels, woordvoerder van DELA: “Vandaag bieden we nu ook 11 herinneringswandelingen aan in België: van Blankenberge over Herk-de-Stad tot Durbuy. Zo willen we niet alleen het verdriet bij een verlies helpen verlichten, maar dragen we ook bij aan meer erkenning voor rouw in onze samenleving, door er ook fysiek een plaats voor te voorzien. De natuur is daarvoor de geschikte omgeving. We merken zelfs dat meer mensen de natuur in trekken om een overledene te herdenken dan dat ze naar de begraafplaats gaan.”

14 hectare om te wandelen als troost

Wie een herinneringswandeling wil stappen, kan een wandelkaart gebruiken. Elk van die kaarten stelt minimaal drie routes voor. De wandelingen variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, alles samen goed voor in totaal 14 hectare natuur om al stappend te ontdekken. In elk gebied is er een wandeling die langs een “herinneringsbank” komt, waar wandelaars even kunnen uitrusten en herinneringen kunnen ophalen aan een dierbare die ze missen. 

DELA heeft een aparte webpagina gebouwd waar iedereen de wandelkaarten van haar herinneringswandelingen kan downloaden (https://www.dela.be/nl/herinneringswandelingen)

 

Hieronder de 11 locaties:

• Grote Nete Vallei (Meerhout)

• Groene Vallei (Meerbeek)

• Schulensbroek (Herk-de-Stad)

• Ashputten (Hoogstraten)

• Liereman (Oud-Turnhout)

• Schopbos (Putte)

• Zwevegem

• Beverbeekvallei (Ninove)

• Honegem (Aalst)

• Uitkerkse Polder (Blankenberge)

• Mont des Pins (Durbuy)

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met