Burgemeester en schepen onthullen uniek kunstwerk van cultureel ambassadeur Schaubroeck op R.Plaza

Projectontwikkelaar Steenoven en STO Real Estate maken zich op voor vierde en laatste gebouw op de site

Op het kantoren- en handelscomplex R.Plaza hebben burgemeester Kris Declercq en schepen van Stadsontwikkeling Nathalie Muylle vanavond een uniek kunstwerk van cultureel ambassadeur Maarten Schaubroeck onthuld. De 3,5 meter grote ‘R’ uit stevig cortenstaal is een ode aan de stad Roeselare en R.Plaza, waar het een permanente plaats krijgt. “Het werk staat symbool voor het sterke en onwrikbare Roeselaarse ondernemerschap en zin voor innovatie, twee zaken die mooi samen komen in R.Plaza”, aldus Schaubroeck. Projectontwikkelaar Steenoven leverde zopas nog het derde gebouw op de site op en maakt zich klaar voor de vierde en laatste building. 

Vlnr: Maarten Schaubroeck, Katleen Spriet, Nathalie Muylle, Kris Declercq, Johan Heemeryck. Foto Stefaan Beel
Vlnr: Maarten Schaubroeck, Katleen Spriet, Nathalie Muylle, Kris Declercq, Johan Heemeryck. Foto Stefaan Beel

In het bijzijn van tal van kantooreigenaars, residenten en projectpartners onthulden burgemeester Declercq en eerste schepen Muylle in de vooravond enthousiast het gloednieuw metershoge kunstwerk op de R. Plaza-site. Roeselaars kunstenaar Maarten Schaubroeck noemt het zelf een landmark. 

“Het is een letterlijke ode aan de ‘R’ van Roeselare, die ook terugkomt in R.Plaza en ook verwijst naar de baseline van de stad - Roeselare is 'R' voor jou. De grootte en de dikte van de installatie geven de R in cortenstaal een robuustheid, die staat voor het sterke en onwrikbare Roeselaarse ondernemerschap. Ik ben zeer dankbaar voor de kans om mijn kunststempel te mogen drukken op deze site.” Maarten Schaubroeck, ontwerper, kunstenaar en cultureel ambassadeur Roeselare 2021-2023

Volgens de ontwerper is het gebruik van cortenstaal ook dankbaar naar onderhoud en gebruiksduur toe, omdat het bijzonder corrosiebestendig is.

“Bovenal is het een unieke creatie geworden die langs de Rijksweg, in al zijn eenvoud, een krachtige indruk zal maken. R.Plaza is een van de plekken in onze stad waar het sterke Roeselaarse ondernemerschap en de zin voor innovatie mooi samenkomen. Het is dan ook een geknipte plek om die trots te tonen. ” Kris Declercq, burgemeester van Roeselare

Succesvolle site

De onthulling van het kunstwerk zet meteen ook de oplevering van het derde gebouw op de ruim 30.000 vierkante meter grote kantoor- en handelssite in de verf. Sinds de eerste spadesteek van het project in 2017 heeft R.Plaza zich geleidelijk aan ontpopt tot een plaats waar werken, winkelen, ontspannen en verblijven mooi samenkomen. 

“Momenteel zijn al meer dan tien nationale en lokale spelers actief op onze site, goed voor 250 werknemers die er dagelijks aan de slag zijn. In de komende maanden mogen we ook enkele nieuwkomers ontvangen. Zo opent in januari de fashion concept store Outrance haar deuren, met hippe en moderne collecties voor jong en oud. In het voorjaar gaat ook de coworking space R.connect van start. Dit wordt een hub volledig op maat van ondernemers en creatievelingen. Denk maar aan privékantoren voor 2, 4 of 6 personen die je per maand kan huren, extra vergaderruimtes, parkeerplaatsen, all-in service (gedeelde keuken,...). Later in 2024 wordt ook het hotel officieel geopend, met 70 kamers en ook 16 zogeheten long stay studio's, voor onder meer werknemers met een langdurige opdracht in Roeselare en omstreken of familieleden van patiënten die in het nabijgelegen AZ Delta verblijven. Kortom: R.Plaza wordt steeds meer de bruisende site die we al van bij de eerste schetsen voor ogen hadden, met niet alleen plaats voor bedrijven en retail maar ook een gezonde dosis aan ontspanning, plezier en rust.” Katleen Spriet, gedelegeerd bestuurder STO Real Estate

Laatste rechte lijn

Inmiddels lopen ook eerste gesprekken met kandidaat-kopers voor het vierde en meteen ook laatste gebouw op de site, gebouw D. Eens er een overeenkomst op maat kan gevonden worden, kan de bouw ervan van start gaan. Het gebouw zal ontwikkeld worden met duurzame materialen en klimaatvriendelijke oplossingen, met ook ruimte voor heel wat groen. 

Nu al is zeker dat de nieuwkomer zal kunnen rekenen op een site met een grote aantrekkingskracht, waar groei en extra residenten mogelijk zijn. Ook in de al opgeleverde gebouwen zijn nog enkele kantoor- en handelsruimtes beschikbaar.

Katleen Spriet

STO Real Estate

Joost Freys

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact