Aantal Antwerpenaren dat duurzaam bankiert is in vijf jaar tijd verdubbeld

Antwerps kantoor vdk bank viert tiende verjaardag en zoekt extra werknemers om verder te groeien

De Antwerpenaar heeft duidelijk begrepen dat hoe je omgaat met je geld al snel een impact heeft op het klimaat en milieu. De voorbije vijf jaar is het aantal Antwerpenaren dat zijn geld toevertrouwt aan een duurzame bank zoals vdk bank verdubbeld. Dat blijkt uit een analyse van vdk bank, gespecialiseerd in duurzaam en ethisch bankieren. Opvallend: het zijn vooral jonge Antwerpse gezinnen die groen bankieren. Om de stijgende vraag te kunnen volgen, breidt vdk bank zijn Antwerpse team in de Kronenburgstraat 48 dit jaar voorzichtig uit. 

vdk bank viert dit jaar zijn tiende verjaardag in Antwerpen. Kris Hense, in 2013 als 25-jarige één van de jongste bankdirecteurs van het land, bouwde het Antwerpse kantoor van vdk bank de voorbije jaren uit tot een vaste waarde in de stad. Daar is de stijgende aandacht voor ons klimaat niet vreemd aan. Om het groeiend aantal Antwerpenaren die duurzaam en ethisch met hun geld omgaan te volgen, verhuisde vdk bank enkele maanden geleden al van de Volkstraat 10A naar een groter pand in de Kronenburgstraat. Dat kantoor biedt plaats aan de twee extra medewerkers die de bank zoekt.

Vooral jonge gezinnen 

De klimaatverandering zet steeds meer Belgen aan om na te denken over hoe ze de gevolgen kunnen helpen beperken. Ook op het vlak van bankieren. Zo is de Antwerpenaar vandaag duidelijk bewuster bezig met zijn geld dan vijf jaar geleden volgens een analyse van het Antwerpse kantoor van vdk bank. Maar ook kleine Antwerpse zelfstandigen kloppen steeds vaker aan bij de bank die gespecialiseerd is in ethische en duurzaam bankieren.

“De voorbije vijf jaar verdubbelde ons Antwerpse cliënteel. Het gros daarvan zijn actieve jongeren en jonge gezinnen tussen 25 en 45 jaar. Ze starten met werken en kopen een eerste woning aan. Maar ze bekijken ook op de lange termijn hoe ze met hun geld kunnen bijdragen aan een betere wereld. Zo beleggen ze hun geld bijvoorbeeld vaker via ethisch duurzame pensioenspaarfondsen of fondsen van bedrijven die ambitie en actie tonen rond mensen- en arbeidsrechten, sociale inclusie, klimaat en natuur.” ​
Kris Hense, bankdirecteur van vdk bank in Antwerpen

Eén van jongste bankdirecteurs van het land ​ 

De stijgende interesse in duurzaam bankieren zorgt ervoor dat vdk bank in Antwerpen verder kan groeien. De bank verhuisde in 2022 naar een groter pand om in het jubileumjaar 2023 extra personeel aan te nemen. 

“We zijn bijzonder trots op wat Kris Hense in Antwerpen de voorbije jaren heeft gerealiseerd. Hij startte op 25-jarige leeftijd als één van de jongste bankdirecteurs van het land vdk bank in Antwerpen op en bouwde ons kantoor er gestaag uit. Met Kris aan het roer ben ik zeker dat we in Antwerpen de komende tien jaar alleen nog maar meer Antwerpenaren zullen overtuigen om hun geld in te zetten als instrument om onze samenleving en het leven van mensen te verbeteren. Denk aan lokale huisvesting, duurzame energie en zorg.”
Leen Van den Neste, CEO van vdk bank

Over vdk bank

vdk bank is een ethische, duurzame bank in volle expansie. Al sinds 1926 kunnen individuen en gezinnen met een hart voor hun omgeving bij de bank ethisch verantwoord bankieren.

Intussen telt de bank 61 buurtkantoren verspreid over Vlaanderen, want vdk bank blijft inzetten op bankieren van mens tot mens. De bank heeft momenteel ongeveer 135.000 klanten in Vlaanderen.Voor meer info: www.vdk.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact