Aannemer Democo verkrijgt omgevingsvergunning voor basisschool Nieuw Zuid

  • Ouders, schooldirectie en leerkrachten ontvangen toelichting
  • Democo, AG Vespa en Stad Antwerpen stellen alles in het werk om consortium verzekeringsmaatschappijen te overtuigen (nabestaanden van) erkende slachtoffers werfongeval alvast gedeeltelijk te vergoeden 

 

Aannemer Democo heeft van de Antwerpse dienst Omgevingsvergunningen een vergunning verkregen voor de school en buurtsporthal in de Jos Smolderenstraat op Nieuw Zuid. Weldra worden de ouders, schooldirectie en leerkrachten geïnformeerd over de plannen. Snel zal duidelijk worden wanneer de eerste werken kunnen starten. Het is de betrachting dat de nieuwe basisschool in september 2024 de deuren opent. Intussen stellen Democo, AG Vespa en Stad Antwerpen alles in het werk om een consortium van verzekeringsmaatschappijen ervan te overtuigen een vergoeding uit te keren aan slachtoffers en nabestaanden van het ernstige werfongeval in juni 2021.  

Democo diende eind vorig jaar een aanvraag in voor een omgevingsvergunning voor een wederopbouw van de basisschool en de buurtsporthal. Na onderzoek en rijp beraad heeft de Antwerpse dienst Omgevingsvergunningen de aanvraag goedgekeurd.

Toelichting ouders, schooldirectie en leerkrachten 

Concreet zal Democo de school wederopbouwen. Qua uitzicht zijn er weinig verschillen ten opzichte van de originele plannen. Het verhogen van de gemetste buitengevel met 30 centimeter - oftewel met één steenlaag, het versmallen van één raamgeheel en het vervangen van een kolom aan de rechterzuidgevel door 2 kolommen zijn het meest in het oog springend. Het gebouw zal ook aangepast worden aan de meest recente en geactualiseerde brandvoorschriften.

“We zijn ervan overtuigd dat we één van de veiligste scholen van het land zullen bouwen, zoniet dé veiligste. Dit is het resultaat van maandenlang zorgvuldig denk- en tekenwerk, met tal van checks en dubbelchecks. Samen met de Stad en de bouwheer lichten we weldra de schooldirectie, haar werknemers en de betrokken ouders in over de plannen die we naar voren schoven.” Frederik Bijnens, algemeen directeur aannemer Democo

Schadevergoedingen voor nabestaanden

Intussen stellen Democo, AG Vespa en Stad Antwerpen alles in het werk om een consortium van verzekeringsmaatschappijen ervan te overtuigen een vergoeding uit te keren aan slachtoffers en nabestaanden van het ernstige werfongeval in juni 2021. Op die manier kunnen slachtoffers en nabestaanden zo snel als mogelijk financieel worden geholpen, ook al is het vandaag nog niet duidelijk wat de precieze oorzaak van het werfongeval is en wie er mogelijke verantwoordelijkheden draagt.

“Omdat deze situatie, zowel vanuit menselijk als vanuit ethisch oogpunt, moeilijk om dragen is voor de slachtoffers en hun nabestaanden, vraagt Democo, samen met AG Vespa en het Antwerpse stadsbestuur, aan de verzekeringsmaatschappijen om toch alvast een vergoeding aan hen uit te keren.” Frederik Bijnens, algemeen directeur aannemer Democo

Over het gerechtelijk onderzoek zelf kan Democo niets kwijt. En dit in het belang van het onderzoek, dat lopende is. Democo kan alleen bevestigen dat het steeds zijn volledige samenwerking heeft verleend aan de onderzoekers en dat ook zal blijven doen.

 

Noot aan de redacties (niet voor publicatie): uit respect voor het lopende gerechtelijk onderzoek, wordt niet ingegaan op vragen hierover en verwijzen we u door naar de bevoegde persmagistraat. Mocht u andere vragen hebben voor of over Democo, dan kan u steeds terecht bij Thomas Bijnens, directeur marketing.

Thomas Bijnens

Communicatie, Democo Group

Joost Freys

Partner - Senior PR Consultant, Comm2You

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Neem contact op met