25.000 klanten zetten definitief de stap van NewB naar vdk bank

Tandem NewB en vdk bank leidt tot grootste duurzame bancaire aanbod van België

Vandaag start een nieuwe fase in het leven van zowel vdk bank als NewB. 25.000 klanten van NewB hebben de definitieve stap gezet naar vdk bank. Dat maakt van vdk bank dé duurzame fullservicebank voor heel België. Ook in de toekomst gebeurt dit in samenwerking met NewB. “NewB wordt het agentschap van vdk bank voor Franstalig België en zal actief mee impulsen geven aan het duurzaamheidsbeleid van vdk bank,” ​ aldus Leen Van den Neste, CEO vdk bank, en Bernard Bayot, voorzitter NewB, tijdens de officiële kick-off van het kersverse agentschap. Samen met de collega’s hieven ze in het Brusselse kantoor het glas op de vernieuwde werking.

De voorbije twee maanden hebben de teams van vdk bank en NewB zeer nauw samengewerkt. Het resultaat: op 1 april zijn er in totaal 25.000 consumenten van NewB klant geworden bij vdk bank. Amper 3.000 klanten maakten de overstap naar de vernieuwde werking niet. De financiële middelen die bij de integratie gepaard gingen, zijn op peil gebleven. 

NewB heeft alle klanten de voorbije maanden van een complete service voorzien om de overdracht helemaal af te ronden. Met succes. Het totaal volume op de zicht- en spaarrekeningen dat via NewB aangebracht wordt, bedraagt om en bij de 80 miljoen euro. Op de effectenportefeuilles die overkomen, staat ruim 46 miljoen euro. We zijn klaar om verder te groeien in heel België samen met ons nieuwe agentschap NewB.”
Leen Van den Neste, CEO van vdk bank

Logistiek huzarenstukje

De overdracht van de klanten van NewB naar vdk bank mag zonder twijfel een huzarenstukje genoemd worden. Terwijl vdk bank van een ééntalige Nederlandstalige bank werd omgeturnd naar een volledig tweetalige bank en elk product voortaan een Franstalige versie heeft, hebben vdk bank en NewB in slechts twee maanden tijd voor elk van de 25.000 nieuwe klanten nieuwe producten aangemaakt. Daarbij werd telkens het principe van 1-op-1 gehanteerd. Voor elk product of rekening bij NewB werd het equivalent bij vdk bank aangemaakt.

In totaal gaat het om: 

  • meer dan 20.700 GiroPlus rekeningen
  • meer dan 18.800 SpaarPlus rekeningen
  • meer dan 4.100 You Count zichtrekeningen
  • ruim 2.600 Effectenrekeningen
  • ongeveer 15.000 bankkaarten

Daarnaast werden alle betrokken klanten individueel aangeschreven en krijgen ze een gepersonaliseerd overzicht van hun aflopende NewB-rekeningen en het equivalent bij vdk bank. Op 26 april zullen alle NewB-rekeningen helemaal stoppen. 

Vertrouwen voor dé duurzame fullservicebank in heel België

Voor vdk bank is de hele operatie een mijlpaal. Het klantenaantal van de bank groeit niet alleen met ongeveer 19%. De bank is vanaf vandaag niet langer alleen in Vlaanderen actief, maar ook in Wallonië en Brussel.

De coöperanten van NewB hebben in januari hun vertrouwen in het nieuwe verhaal duidelijk geuit met een zeer ruime meerderheid in de stemming. De klanten van NewB hebben hun vertrouwen nu met daden getoond. 25.000 klanten is veel. Bovendien is het uitstaande saldo ook integraal overgekomen. Het is duidelijk dat zij zeer bewust blijven kiezen voor een duurzaam en ethisch aanbod en voelen dat ze dat ook in de toekomst bij vdk bank zullen terugvinden. Kortom, vdk bank is vandaag in heel België het antwoord voor wie duurzaam en ethisch wil bankieren. Van Virton tot Ieper.” ​
Leen Van den Neste, CEO van vdk bank

vdk bank is sinds haar oprichting in 1926 een solide bankier, die steeds de nadruk heeft gelegd op duurzaam en ethisch handelen en persoonlijk contact met de klanten. Waarden die gedeeld worden door haar 130.000 trouwe klanten en ook steeds meer mensen weten te overtuigen. De voorbije jaren groeide de omzet van de bank met gemiddeld 8% per jaar. 

“Dag in dag uit zien we niet alleen in onze cijfers dat ons verhaal werkt, maar ook aan de vragen en reacties die onze medewerkers krijgen van onze klanten. De roep naar transparantie en duurzaamheid is nooit luider geweest. Zowel oudere áls jongere generaties willen meer dan ooit weten wat er met hun centen precies gebeurt. Die weg moeten we verder op gaan. Ik ben ervan overtuigd dat onze open aanpak ook in Brussel en Wallonië zal aanslaan.”
Leen Van den Neste, CEO van vdk bank

NewB behoudt haar doelstellingen, maar verandert van rol

Als coöperatie zal NewB op verschillende fronten actief zijn. Ze blijft maatschappelijke dynamiek creëren en verdeelt actief verzekeringsproducten.

De samenwerking met vdk bank bestaat uit drie elementen:

  • NewB neemt de rol op van agentschap voor vdk bank voor de Franstalige markt in België.
  • NewB bepaalt de duurzame standaarden van het NewB Invest fund, dat door vdk bank gecommercialiseerd wordt.
  • NewB wordt betrokken bij de verdere uitdieping van het duurzaamheidsbeleid van vdk bank
“De centrale doelstelling van NewB is altijd geweest om ‘bankieren voor goed te veranderen’. In onze nieuwe rol blijven we dit volop nastreven. Vandaag starten we ook als agentschap van vdk bank. Wij willen op die manier het aanbod van duurzame en verantwoorde bankproducten op de Franstalige Belgische markt uitbreiden. Zo kunnen we de positieve impact ten dienste van de planeet, de gemeenschap en onze lokale economie maximaliseren.”
Bernard Bayot,voorzitter NewB

NewB heeft hiervoor een nieuw team gevormd, afgestemd op haar nieuwe rol en is klaar om zowel huidige klanten als toekomstige klanten volop bij te staan.

Doe mee

De duurzame en ethische producten van vdk bank zijn voortaan in heel België beschikbaar: spaarrekeningen, beleggingsfondsen, zichtrekeningen, betaalverkeer en betaalkaarten. Ook kredietverlening gebeurt in het hele land. vdk bank en NewB zijn vastbesloten om hier een groot succes van te maken en nodigt dan ook iedereen die duurzaamheid en solidariteit belangrijk vindt, uit om klant te worden.

***

Over vdk bank
vdk bank is een ethische, duurzame bank in volle expansie. Al sinds 1926 kunnen individuen en gezinnen met een hart voor hun omgeving bij de bank ethisch verantwoord bankieren. Intussen telt de bank 61 buurtkantoren verspreid over Vlaanderen, want vdk bank blijft inzetten op bankieren van mens tot mens. Sinds 1 april 2023 is vdk bank ook in Brussel en Wallonië actief via haar agentschap NewB. De bank heeft momenteel ongeveer 155.000 klanten in heel België.Voor meer info: www.vdk.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Comm2You

Comm2You brengt PR terug naar de essentie. Het boutique PR- en communicatiebureau, gespecialiseerd in journalistieke PR, komt tegemoet aan de vraag van bedrijven en organisaties naar een persoonlijkere aanpak en meer nieuwswaardige communicaties. Het bureau werkt bewust kleinschalig, met één-op-één aandacht voor de klant en doordacht advies op maat. Het team van doorwinterde communicatieprofessionals en ex-journalisten helpt bedrijven, organisaties en opinieleiders hun maatschappelijke verhalen op een nieuwswaardige en waarheidsgetrouwe manier te vertellen. Zowel in de media  - van krant over podcast en LinkedIn tot debatten - als voor verschillende stakeholders.
Maak kennis met de uitdagers van de Belgische PR-sector via www.comm2you.be

Contact